ASRock brengt zijn custom RX 7900-videokaarten uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

ASRock heeft vandaag de nieuwe grafische kaarten uit de AQUA-, Taichi- en Phantom Gaming-serie gelanceerd, gebaseerd op AMD Radeon RX 7900-serie GPU’s. De nieuwe grafische kaarten zijn gebouwd op de recent uitgebrachte AMD RDNA 3-architectuur met chiplettechnologie. AMD RDNA 3-architectuur levert tot 54% meer prestaties per watt dan AMD RDNA 2, beschikt over ’s werelds snelste interconnect die de grafische en geheugensysteemchiplets met maximaal 5,3 TB/s verbindt, en biedt tot 96 nieuwe uniforme rekeneenheden en tweede- generatie AMD Infinity Cache-technologie. Het levert ook een hogere AI-doorvoer die tot 2,7x hogere AI-prestaties biedt, en opnieuw ontworpen rekeneenheden met raytracing-technologie die tot 1,8x hogere raytracing-architecturale prestaties biedt in bepaalde titels versus AMD RDNA 2-architectuur.

De nieuwe ASRock Radeon RX 7900-serie grafische kaarten zijn uitgerust met maximaal 24GB GDDR6-geheugen en razendsnelle kloksnelheden. De AMD Radiance Display Engine biedt 12 bits per kanaal kleur voor maximaal 68 miljard kleuren voor een verbeterde kleurnauwkeurigheid. Met ondersteuning voor DisplayPort 2.1-technologie die draait op UHBR 13.5, bieden de nieuwe grafische kaarten tot 54 Gbps aan displaylink-bandbreedte en maken ze high-refresh 4K (tot 480 Hz) of 8K (tot 165 Hz) gaming op next-gen beeldschermen mogelijk.

ASRock Radeon RX 7900 XTX AQUA 24GB OC
ASRocks gloednieuwe vlaggenschip, de Radeon RX 7900 XTX AQUA 24GB OC, is ASRock’s eerste vloeistofgekoelde grafische kaart die gebruik maakt van het AQUA Liquid Cooling System. Het transparante waterblok zorgt voor een effectieve warmteafvoer en het 0,3 mm jet-microkanaal verbetert de waterstroom en versnelt de warmteafvoer. Bovendien is de achterplaat gemaakt van gecombineerd acryl en aluminium voor een elegante uitstraling. De ingebouwde ARGB LED’s kunnen lichteffecten synchroniseren met ASRock moederborden die Polychrome SYNC ondersteunen, waardoor gebruikers het verlichtingssysteem aan kunnen passen. Met het krachtige ontwerp met 22 vermogensfasen biedt het een soepele vermogensafgifte voor verbeterde prestaties.

ASRock Radeon RX 7900 Taichi-serie
De 3-slots ASRock Radeon RX 7900 XTX Taichi 24GB OC en ASRock Radeon RX 7900 XT Taichi 20GB OC grafische kaarten maken gebruik van het triple-fan Taichi 3X koelsysteem met de aangepaste 110/100/110mm Striped Ring Fans, Air Deflecting Fin en Ultra-fit Heatpipe. De unieke ARGB Taichi halo, zij- en achterkant LED-lichteffecten ondersteunen Polychrome SYNC waardoor gebruikers lichteffecten zelf in kunnen stellen. Ze zijn ook uitgerust met een ontwerp met maximaal 22 vermogensfasen om verbeterde prestaties te bieden. Het metalen frame en de achterplaat voorkomen dat de printplaat buigt, en de Dual BIOS-optie stelt gebruikers in staat om vrijelijk hun favoriete BIOS-instellingen te kiezen om te optimaliseren voor prestaties of stille werking.

ASRock Radeon RX 7900 Phantom Gaming-serie
De middle-end, 2.8-slot ASRock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC en ASRock Radeon RX 7900 XT Phantom Gaming 20GB OC grafische kaarten gebruiken het Phantom Gaming 3X koelsysteem met drie ventilatoren met de aangepaste 100/100/100mm Striped Ring Fans, Air Deflecting Fin en Ultra-fit Heatpipe voor betere koelprestaties. Met ARGB-leds die Polychrome SYNC ondersteunen, kunnen gebruikers lichteffecten aanpassen, terwijl het metalen frame en de achterplaat voorkomen dat de printplaat buigt. De componenten van de Super Alloy grafische kaart zorgen voor stabiliteit voor langdurig gebruik.

ASRock heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid bekend gemaakt.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.