ASRock kondigt compacte DeskMini-desktop aan


ASRock heeft recent een nieuwe compact desktopsysteem uitgebracht, de DeskMini B660. Het ingebouwde moederbord met B660-chipset heeft een vrije LGA1700-socket aan boord, waardoor het mogelijk is om elke recente 12e generatie Alder Lake processor van Intel in het systeem te plaatsen.

Zowel aan de voor- als de achterkant is er een USB 3.2 Type-C connector. Aan de voorkant is deze in staat tot 20Gb/s aan data te verwerken, achterin beschikt deze over DisplayPort, 60W power delivery en 10Gb/s aan datacapaciteit. Verder biedt de DeskMini ondersteuning om tot drie monitoren aan te sluiten.

Intern zijn er twee M.2 2280 PCIe slots, waarvan één gebaseerd op PCIe 5.0. Er kunnen vier DDR4-geheugenmodules geplaatst worden tot maximaal 128GB en een snelheid van 3200MHz. ASRock heeft nog geen precieze prijzen en beschikbaarheid genoemd voor de DeskMini B660, vermoedelijk komt hij dit kwartaal nog in de winkels.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.