ASRock lanceert betaalbare AMD A620-moederborden met DDR5-ondersteuning


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

ASRock kondigt zijn nieuwe serie AMD A620-moederborden aan. Het nieuwste AMD A620-platform richt zich op de meer budgetvriendelijke markt, terwijl het toch een breed scala aan functies biedt, zoals ondersteuning voor DDR5-geheugen, meerdere M.2-slots voor NVMe-opslagapparaten en WiFi 6E voor dagelijkse taken en gaming.

Om de betaalbaarheid van het AMD A620-platform te maximaliseren, biedt ASRock vier modellen, inclusief zowel 4 als 2 DIMM-moederbordlay-outopties. Als 4 DDR5-geheugen een must is voor je volgende build, zal de A620M Pro RS zeker de nummer één keuze zijn. Het biedt een luxe hoeveelheid USB-poorten, inclusief Type-C voor zowel voor- als achterpanelen, 3 M.2 Key-M onboard en 2 daarvan ondersteunen PCIe Gen4 x4 om meerdere opslagopties te bieden. Met een 6-laags PCB en Dr.MOS voor Vcore-ontwerp kan de A620M Pro RS volledig de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie processors ondersteunen. De A620M Pro RS wordt ook geleverd met een WiFi 6E-variant, de A620M Pro RS WiFi, een alles-in-één keuze voor draadloze omgevingen.

Voor 2-DIMMs AM5-gebruikers is de ASRock A620M-HDV/M.2+ of A620M-HDV/M.2 zeker het moederbord voor u. Hoewel beide moederborden gericht zijn op de budgetvriendelijke kant van het spectrum, zitten ze nog steeds boordevol spannende functies, zoals 2 M.2 Key-M voor NVMe SSD, USB 3.2 Type-C om alle moderne draagbare apparaten te ondersteunen, en Dr.MOS-ontwerp voor Vcore om betere stroom- en thermische efficiëntie te geven voor dagelijkse taken, en met maximaal 6+1+1 stroomfasen op de A620M-HDV/M.2+, is licht gamen perfect haalbaar met AMD Ryzen 7000X3D-serieprocessors met AMD 3D V-Cache-technologie.



Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.