ASRock onthult vijftal custom Radeon RX 6X50-kaarten


Recent heeft AMD officieel de nieuwe generatie Radeon RX 6X50-grafische kaarten uitgebracht. Deze kaarten zullen de bestaande Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT vervangen, en zullen met iets sneller geheugen betere gamingprestaties neer moeten zetten. Voor nu is het de beurt aan de verschillende fabrikanten om een eigen versie met custom koeler uit te brengen voor deze grafische kaarten. Nu is de beurt aan ASRock.

Begin persbericht van ASRock

ASRock, fabrikant van moederborden, grafische kaarten en mini-pc’s, heeft recent de nieuwe OC Formula, Phantom Gaming en Challenger-serie producten gelanceerd op basis van AMD Radeon™ RX 6950 XT, AMD Radeon RX 6750 XT en AMD Radeon RX 6650 XT GPU’s.

De nieuwe grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, omvatten procesoptimalisaties en software- en firmwareverbeteringen, en bieden AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en ultrasnel 18 Gbps GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft® Windows® 11 en Microsoft® DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR), de aanstaande AMD FSR 2.0 en AMD Radeon Super Resolution opschalingstechnologieën, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende, hoge -vernieuwingssnelheid game-ervaringen.

Daarnaast ondersteunen ASRock Radeon RX 6000 grafische kaarten ook verschillende exclusieve functies zoals een Striped Ring Fan, een Ultra-fit Heatpipe, een metalen frame, een metalen achterplaat en de Polychrome SYNC-technologie om de geweldige koelefficiëntie, solide constructie, fancy ARGB LED-lichteffecten en een stijlvol design. Met deze eersteklas specificaties en exclusieve functies kunnen ASRock Radeon RX 6000 grafische kaarten volledig voldoen aan de behoeften van gamers en hun game-ervaring verbeteren.

ASRock Radeon RX 6950 XT OC Formula 16GB grafische kaart
Het nieuwe vlaggenschip ASRock Radeon RX 6950 XT OC Formula 16GB grafische kaart bereikt een verbazingwekkende Boost Clock van 2495MHz! De nieuw ontworpen gestreepte ringventilator van ASRock verbetert de luchtstroomprestaties verder met zijn gestreepte ventilatorbladen en ringstructuur. Bovendien behoudt de grafische kaart ook de kenmerken van de originele OC-formule, waaronder de 21-fasen voedingsarchitectuur die stabielere stroomvoorziening voor de GPU biedt en het volledig metalen dekselontwerp met het drievoudige ventilatorkoelsysteem dat uitstekende warmte levert. dissipatie. De ingebouwde ARGB-LED’s kunnen lichteffecten synchroniseren met ASRock-moederborden die Polychrome SYNC ondersteunen, waardoor gebruikers het verlichtingssysteem kunnen aanpassen. Over het algemeen introduceert de ASRock Radeon RX 6950 XT OC Formula 16GB grafische kaart meer nieuwe elementen in vergelijking met het originele ontwerp, waardoor de 4K-game-ervaring voor gamers verder wordt verbeterd.

ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OC grafische kaart
De high-end ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OC grafische kaart biedt een Boost Clock van maximaal 2623MHz en beschikt over ultrasnel 18Gbps 12GB GDDR6-geheugen. Bovendien verhogen het Phantom Gaming 3X-ventilatorkoelsysteem met de aangepaste gestreepte axiale ventilator, luchtdeflecterende vin en ultrafit heatpipe de thermische efficiëntie aanzienlijk. De stijlvolle metalen achterplaat versterkt de structuur en voorkomt dat het bord buigt, en de ARGB-ventilator en het ARGB LED-paneel, samen met de Polychrome SYNC-software, stellen gebruikers in staat om de lichteffecten aan te passen. Deze unieke verkoopargumenten, coole zwarte en rode kleurenschema’s en standaard fabrieksoverklokken stellen de ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OC grafische kaart in staat om volledig te voldoen aan 1440p gaming-behoeften.

ASRock Radeon RX 6750 XT Challenger Pro 12GB OC grafische kaart
De ASRock Radeon RX 6750 XT Challenger Pro 12GB OC grafische kaart voor reguliere gebruikers bereikt een verbazingwekkende Boost Clock van maximaal 2618MHz, en beschikt over ultrasnel 18Gbps 12GB GDDR6-geheugen. Het thermische ontwerp met drie ventilatoren en de unieke gestreepte axiale ventilator zorgen voor een uitstekende warmteafvoer, de stijlvolle metalen achterplaat versterkt de structuur en voorkomt dat de plaat buigt, en de componenten van de Super Alloy grafische kaart zorgen voor stabiliteit voor langdurig gebruik. Deze handige functies, samen met de in de fabriek overgeklokte GPU-klokinstellingen, maken de ASRock Radeon RX 6750 XT Challenger Pro 12GB OC grafische kaart een eersteklas keuze in zijn klasse.

ASRock Radeon RX 6650 XT Phantom Gaming D 8GB OC grafische kaart
De ASRock Radeon RX 6650 XT Phantom Gaming D 8GB OC grafische kaart biedt een Boost Clock van maximaal 2694MHz en beschikt over ultrasnel 17,5Gbps 8GB GDDR6-geheugen. Het is uitgerust met het Phantom Gaming triple-fan koelsysteem voor uitstekende koelprestaties, de Striped Axial Fan, Air Deflecting Fin en Ultra-fit Heatpipe om de koelefficiëntie aanzienlijk te verbeteren. Bovendien kan de stijlvolle metalen achterplaat de structuur versterken en voorkomen dat het bord buigt. Dankzij de ARGB-ventilator en het ARGB LED-lichtpaneel in combinatie met Polychrome SYNC-software kunnen gebruikers hun lichteffecten volledig aanpassen en regelen. Met al deze unieke eigenschappen, het zwart-rode kleurenschema en de in de fabriek overgeklokte GPU-klokinstelling maken de ASRock Radeon RX 6650 XT Phantom Gaming D 8GB OC grafische kaart perfect afgestemd op 1080p gamers.

ASRock Radeon RX 6650 XT Challenger D 8GB OC grafische kaart
De mainstream ASRock Radeon RX 6650 XT Challenger D 8GB OC grafische kaart biedt een Boost Clock van maximaal 2669MHz en ultrasnel 17,5Gbps 8GB GDDR6-geheugen. Het is uitgerust met een koeler met dubbele ventilator, de exclusieve gestreepte axiale ventilator en een ultra-fit heatpipe voor een betere warmteafvoer. De metalen achterplaat versterkt de structuur, de hoogwaardige componenten van de Super Alloy grafische kaart zorgen voor een stabielere werking en de standaard fabrieksinstellingen voor overklokken zorgen voor verbeterde prestaties. Deze praktische ontwerpen stellen de ASRock Radeon RX 6650 XT Challenger D 8GB OC grafische kaart in staat om beter te voldoen aan de basisbehoeften van systeemintegrators en reguliere gebruikers.



Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.