ASRock toont moederborden uitgerust met Intel N100-CPU


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

ASRock heeft twee nieuwe moederborden aangekondigd die gebaseerd zijn op de Intel N100-processor. De nieuwe Alder Lake-N moederborden bieden voldoende prestaties en uitstekende warmtebeheersing dankzij de passieve koeling en de nieuwste N100 SoC-processor met 4 E-cores met een turbofrequentie tot 3,4 GHz en Intel UHD Graphics die 4K@60Hz resolutie ondersteunen.

De N100M is een M-ATX moederbord dat ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige maar capabele oplossing. Met USB Type-C, M.2 voor zowel SSD als WiFi, kan de N100M gemakkelijk in een systeem worden gebouwd dat aan jouw behoeften voldoet. Dankzij de XXL CPU-koellichaam en ventilatorloze ontwerp biedt dit moederbord een low-noise, ultra-stille computerervaring.

Voor kleine form factor systemen biedt ASRock ook de N100DC-ITX met een DC-in jack aan de achterkant van het I/O-paneel en is compatibel met 19V-voedingsadapters. Dit moederbord ondersteunt ook legacy I/O zoals COM-poort of LPT-poortheader, waardoor de N100DC-ITX perfect is voor meerdere doeleinden.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.