“ASRock’s Radeon RX 6400 is geschikt voor ITX-systemen”


Na een relatief stille lancering is de Radeon RX 6400 van AMD nu toch echt verkrijgbaar. Deze low-end grafische kaart beschikt niet over specificaties voor een dik gamingsysteem, maar kan best leuk zijn voor gebruik in een eenvoudige build voor een casual spelletje zo nu en dan. Nu is het aan de beurt voor alle fabrikanten om een eigen versie van de RX 6400 uit te brengen, tijd voor het nieuwe model van ASRock

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig. Prijzen zullen tussen de €100 en €150 gaan liggen.

Begin persbericht van ASRock

ASRock heeft de ASRock AMD Radeon™ RX 6400 Challenger ITX 4GB grafische kaart aangekondigd.

Gebouwd op de krachtige, energiezuinige AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, zijn AMD Radeon RX 6400 grafische kaarten voorzien van AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en supersnel GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft® Windows® 11 en Microsoft® DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) en AMD Radeon Super Resolution (RSR) opschalingstechnologieën, AMD Smart Access Memory™-technologie, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid.

Bovendien is de ASRock AMD Radeon RX 6400 Challenger ITX 4GB grafische kaart ook uitgerust met vele unieke eigenschappen, waaronder een compact Challenger ITX thermisch ontwerp met enkele ventilator voor een uitstekende warmteafvoer, en Super Alloy grafische kaartcomponenten die de stabiliteit verbeteren onder langdurige operatie. Bovendien, zonder dat een extra 8-pins voedingsconnector nodig is, is de nieuwe grafische kaart geoptimaliseerd voor een laag stroomverbruik en flexibiliteit bij het upgraden van een bestaand systeem.

Met deze premium specificaties en exclusieve features is de ASRock AMD Radeon RX 6400 Challenger ITX 4GB grafische kaart een premium keuze voor mainstream gebruikers.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.