Asus BE279QSK 27-inch monitor met ingebouwde webcam verschenen


Een nieuwe monitor van Asus is recent verschenen op de website van het merk. Het gaat om de BE279QSK; een 27-inch Full-HD IPS monitor met een ingebouwde, of eigenlijk bovenop geplaatste, camera bedoelt voor videogesprekken. Deze camera is voorzien van een Full-HD 1920x1080p resolutie, en is onder andere 315 graden draaibaar, en 10 graden kantelbaar. Daarbij is het mogelijk om met een schuifje de webcam fysiek af te schermen.

Naast dat de BE279QSK stereo-luidsprekers ingebouwd heeft, is er ook een microfoon geplaatst welke omgevingsgeluid kan verminderen, en daarbij ook echo’s van de luidsprekers voorkomt.

Qua I/O’s zijn er HDMI 1.4, DisplayPort, VGA en een 3,5mm jack aanwezig. De refreshrate betreft 60Hz, de reactiesnelheid is 5ms GTG en de maximale helderheid betreft 250cd/m². Verder komt de monitor op een standaard welke in verschillende richtingen te bewegen is, namelijk 0 tot 150mm in de hoogte, 90 tot -90 graden kantelen, 180 tot -180 graden draaien en 35 tot -5 graden naar beneden of boven draaien.

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.