Asus brengt 43-inch groot 4K 144Hz gamingmonitor uit


Een nieuwe gamingmonitor van Asus is recent in diverse webshops verschenen: de Asus ROG Strix XG43UQ. Dit 43″ display beschikt over een 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 144Hz, en zou hiermee vooral gericht zijn op gamers die op zoek zijn naar een echt grote monitor. Het VA-paneel heeft een reactiesnelheid van 1ms en biedt onder andere ondersteuning voor zowel NVIDIA G-sync als AMD FreeSync.

Qua I/O’s is er beschikking over 2x HDMI 2.1, 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 2x USB 3.0 en audio. Het is mogelijk om met de VESA 100-mount het display aan bijvoorbeeld de muur te bevestigen. Net als bij veel andere ROG-apparaten beschikt deze monitor over RGB-verlichting met bedienen via Asus Aura Sync.

Bij diverse webshops in andere landen is de monitor verkrijgbaar voor ongeveer 1600 euro, of dit ook de prijs zal zijn in de Benelux is nog niet bekend. Ook wanneer deze monitor precies officieel verkrijgbaar komt is nog niet benoemd door Asus.Bronnen: tftcentral

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.