Asus brengt 4K 144Hz Mini-LED display eind mei uit


Recent heeft Asus de ROG Swift PG32UQX aangekondigd, een 32-inch Mini LED-monitor. De PQ32UQX heeft beschikking over een Ultra-HD resolutie en een refreshrate van 144Hz. De maximale helderheid betreft 1400 nits, waarbij deze ook DisplayHDR 1400-gecertificeerd is. Met de Mini LED-achtergrondverlichting kunnen er in 1152 verschillende zones lokaal gedimd worden, voor een betere weergave.

Via de ingebouwde DisplayPort 1.4 ondersteunt de PG32UQX tot 144Hz met de NVIDIA G-Sync Ultimate-certificering. Daarnaast zijn er drie HDMI 2.0 poorten en audio aanwezig. Het 10-bit paneel geeft 98% van het DCI-P3 kleurenspectrum weer, en heeft uit de fabriek al een Delta E van lager dan 2, wat inhoudt dat deze relatief kleurecht is.

Eind mei komt de ROG Swift PG32UQX verkrijgbaar met een nog onbekende vraagprijs.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.