ASUS brengt BIOS-update uit met Raptor Lake-ondersteuning voor Z690-moederborden


ASUS heeft een BIOS-update uitgebracht waarmee bestaande Z690-moederborden ondersteuning krijgen voor de nieuwe 13e generatie Raptor Lake processors. Hoewel deze processors nog niet verkrijgbaar zijn is het wel mogelijk om bestaande moederborden hiervoor gereed te maken, beter te vroeg dan te laat.

Begin persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag BIOS-ondersteuning en -updates aangekondigd die een reeks moederborden klaarmaken voor een nieuwe golf van Intel-CPU’s. ASUS biedt handige tools om het BIOS bij te werken — BIOS Flashback en EZ Flashi. Het ontwerp van BIOS Flashback stelt gebruikers in staat om het BIOS bij te werken zonder het BIOS-scherm te openen, en het ASUS EZ Flash 3-programma stelt hen in staat om eenvoudig de BIOS-versie bij te werken zonder het Windows-besturingssysteem te hoeven openen. ASUS 600-serie moederborden zullen ondersteuning krijgen voor deze nieuwe CPU’s volgens onderstaande tabel.

Alle UEFI BIOS-updates zijn beschikbaar op de respectieve ondersteuningspagina’s voor het moederbordBronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.