“ASUS brengt de Mini PC PL63 uit met inhoud van 0,67 liter”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent de Mini PC PL63 aangekondigd, een compact en ruimtebesparend computerplatform aangedreven door een 11e generatie Intel® Core™-processor met Intel Iris® Xe graphics om taken met gemak uit te voeren. De Mini PC PL63 biedt PCIe® Gen 4 x4 M.2 NVMe® SSD-ondersteuning en beschikt over Intel 2,5 Gbps LAN samen met dubbele Thunderbolt™ 4-poorten voor het aansturen van maximaal vier schermen. Thunderbolt 4 biedt ook Power Delivery (PD)-ingang, waardoor de Mini PC PL63 stroom kan halen uit een scherm. Het robuuste metalen chassis zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor de Mini PC PL63 ideaal is voor gebruik in digital signage in de detailhandel en interactieve kiosktoepassingen, bedrijfs- en kantoorwerkstations en slimme klaslokaaltoepassingen.

Dun en compact ontwerp
Het compacte en lichtgewicht chassis van 0,67 liter van de Mini PC PL63 meet slechts 167 x 120 x 34 mm, zodat het vrijwel overal kan worden geplaatst en zelfs VESA-montage op de achterkant van een scherm kan worden gecreëerd om een ​​ruimtebesparende oplossing in één.

Verbluffende beelden
De Mini PC PL63 ondersteunt een enkel scherm met 8K-beelden bij 60 Hz of maximaal vier 4K-schermen tegelijk via HDMI®, DisplayPort™ en twee Thunderbolt 4-poorten. Verbluffende visuele prestaties maken het uitstekend geschikt voor digital signage, billboards of andere reclametoepassingen.

Buitengewone prestatie
De 11e generatie Intel Core-processors die de Mini PC PL63 aandrijven, leveren soepele rekenkracht en tot 25% meer prestaties dan het vorige model. Evenzo zorgen geïntegreerde Intel Iris Xe-graphics voor 3,6 keer betere GPU-prestaties, wat zorgt voor extreem vloeiende, snel bewegende beelden.

Uitgebreide I/O-connectiviteit
De Mini PC PL63 biedt een groot aantal aansluitmogelijkheden, waaronder twee Thunderbolt 4-poorten, USB 3.2 Gen 2 Type-C®, HDMI en DisplayPort. Thunderbolt 4 levert tot 40 Gbps bandbreedte, DisplayPort-connectiviteit en USB4™-compatibiliteit om één poort te creëren met de snelste, meest veelzijdige verbinding met elk dock, beeldscherm of opslagapparaat.

De USB 3.2 Type-C-poort biedt twee keer zoveel bandbreedte als de USB 3.0-standaard en bevat Power Delivery (PD) -ingang, waardoor de Mini PC PL63 stroom kan halen uit een PD-compatibele monitor voor een nettere installatie. De poort biedt ook DisplayPort-video-uitgang en levert stroom om mobiele apparaten op te laden.

Next-gen 2.5GBASE-T netwerktechnologie levert snelheden tot 2,5 Gbps – 2,5 keer sneller dan een standaard Gigabit Ethernet-verbinding – waardoor gebruikers gemakkelijk data-intensieve taken kunnen uitvoeren. Bovendien maakt de WiFi 6-module in de Mini PC PL63 een soepele streaming van video’s met hoge resolutie, minder verbroken verbindingen en stabiele verbindingen in dichte netwerkomgevingen mogelijk.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.