“ASUS brengt dock uit met vermogen tot 100W en twee display-aansluitingen”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de Dual 4K USB-C Dock aangekondigd, een geheel nieuw en zeer compact 5-in-1 dockingstation met dubbele 4K-beeldschermuitgangen, 100 watt Power Delivery passthrough, 10 Gbps overdrachten via USB-C® en USB Type -A en Gigabit Ethernet.

Ontworpen als een vervolg op het populaire ASUS Mini Dock, biedt Dual 4K USB-C Dock verbeterde oplaadefficiëntie, meer geavanceerde display-uitgangen en versnelde gegevensoverdrachtsnelheden – waardoor drukke moderne professionals snel en gemakkelijk verbinding kunnen maken en aan het werk kunnen .

Dubbele 4K-beelden: verbindt twee tot 4K-schermen via de HDMI- of USB-C-poorten
Met zowel HDMI® als USB-C ingebouwd, maakt Dual 4K USB-C Dock het eenvoudig om een ​​paar schermen aan te sluiten, met resoluties tot 4K, voor een uitgebreide werkruimte met superieure helderheid – waardoor het de perfecte keuze is voor multitasking. Het ondersteunt ook verversingssnelheden tot 144 Hz voor 2K-video, via de HDMI- of USB-C-poorten. Het resultaat is keiharde, ultragladde beelden voor alles, van presentaties tot spelen.

Snel opladen en overdrachten: 100W USB Power Delivery-doorvoer en 10 Gbps gegevensoverdracht
Dual 4K USB-C Dock ondersteunt USB Power Delivery en geeft tot 100 watt aan sap door aan aangesloten componenten. Dat is genoeg vermogen om bijna elk modern USB-C-apparaat snel op te laden, inclusief de nieuwste ultradraagbare notebooks. Het profiteert ook van een traditionele USB Type-A-poort met een output van maximaal 12 watt, dus het is mogelijk om twee apparaten tegelijk op te laden.

Supersnelle overdrachten zijn een ander belangrijk voordeel van Dual 4K USB-C Dock, waarbij zowel de USB Type-A- als USB-C-poorten gegevensoverdrachten tot 10 Gbps kunnen ondersteunen, wat tot 4x sneller is dan de snelheden van de vorige generatie . Grote bestanden en mappen stromen in momenten in plaats van minuten.

Superieure stabiliteit en duurzaamheid: afgeschermde kabel voor minimale interferentie en maximale sterkte
Voor verbeterde sterkte en veerkracht heeft het Dual 4K USB-C Dock een verbindingskabel die is afgeschermd door een aluminium vlecht die tot 1,7x betere dekking biedt dan traditionele kabels. Deze kwaliteitsconstructie minimaliseert het risico op signaalverzwakking, waardoor interferentie tot 60% wordt verminderd, waardoor solide verbindingen worden gegarandeerd, waar de gebruiker zich ook opstelt. De kabel is ook buitengewoon sterk en is in het laboratorium getest om tot 10.000 bochten en wendingen te weerstaan.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.