ASUS brengt eigen Radeon RX 6X50 XT-modellen uit


Gisteren heeft AMD officieel de nieuwe generatie Radeon RX 6X50-grafische kaarten uitgebracht. Deze kaarten zullen de bestaande Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT vervangen, en zullen met iets sneller geheugen betere gamingprestaties neer moeten zetten. Voor nu is het de beurt aan de verschillende fabrikanten om een eigen versie met custom koeler uit te brengen voor deze grafische kaarten. We zullen beginnen met de aankondiging van ASUS.

Begin persbericht van ASUS

ASUS heeft de lancering aangekondigd van drie verschillende AMD Radeon™ RX grafische kaarten: de Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT en Radeon RX 6650 XT, met zes aangepaste versies van ASUS voor gamers van alle niveaus.

De nieuwe grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, omvatten procesoptimalisaties en software- en firmwareverbeteringen, en bieden AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en ultrasnel 18 Gbps GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR), de aanstaande AMD FSR 2.0 en AMD Radeon Super Resolution opschalingstechnologieën, evenals andere geavanceerde functies die een visueel verbluffende, hoge verversingssnelheid bieden game ervaringen.

De ROG Strix LC Radeon RX 6950 XT combineert high-end gamingkwaliteiten met vloeistofkoeling
Sinds de release hebben de grafische kaarten van de AMD Radeon RX 6000-serie zowel high-end als budgetgamers versteld doen staan. Voor een installatie die geen gevangenen neemt, bieden de ultrakrachtige ROG Strix LC Radeon RX 6950 XT grafische kaarten topklasse AMD RDNA 2-architectuurprestaties met een ingebouwde overklok en een aangepaste vloeistofkoelingsoplossing. De volledig dekkende koude plaat koelt alle Super Alloy Power II premium componenten eronder, samen met een 240 mm radiator om ervoor te zorgen dat gamers het maximale uit deze monsterartiest halen.

De TUF Gaming Radeon RX 6950 XT toont prestaties en duurzaamheid van wereldklasse
Voor een meer traditionele luchtgekoelde kaart met premium prestaties levert ASUS de TUF Gaming Radeon RX 6950 XT grafische kaart. Het koellichaam met 2,9 slots en MaxContact-technologie biedt een enorm koelpotentieel, vooral in combinatie met de drie bijgewerkte Axial-tech-ventilatoren. Geoptimaliseerde 0 dB-technologie zorgt ervoor dat deze ventilatoren volledig worden uitgeschakeld bij lage belasting en alleen gaan draaien als de temperatuur 60 ° C bereikt.

De ROG Strix Radeon RX 6750 XT maximaliseert stijl en inhoud
Bij de ROG Strix-lijn draait alles om het bieden van de beste prestaties in zijn klasse met een overvloed aan functies. Het begint allemaal met de beste koeling in een grafische kaart van vandaag: een 2,9-slots koellichaam met MaxContact-technologie biedt een overvloedig oppervlak voor warmteafvoer, geholpen door drie verbeterde Axial-tech ventilatoren voor maximale luchtstroom met minder geluid. Ventilatoren werken geruisloos met 0 db-technologie totdat de GPU 60 °C bereikt, en een dubbele BIOS-schakelaar geeft gebruikers de keuze tussen maximale prestaties of stiller houden van de ventilatoren. Met de FanConnect II-headers van de kaart kunnen gebruikers zelfs hun case-fans synchroniseren met de GPU-temperatuur voor optimale koeling.

De ASUS Dual Radeon RX 6750 XT is groots in prestaties, maar klein van formaat
Terwijl dikke ontwerpen met drie ventilatoren uitstekende koeling bieden bij een laag geluidsniveau, hebben compacte pc’s compactere grafische kaarten nodig. De ASUS Dual Radeon RX 6750 XT biedt uitstekende prestaties en verpakt deze in een kaart die in vrijwel elke build met kleine vormfactor past. Twee Axial-tech ventilatoren met dubbele kogellagers sturen de luchtstroom daar waar deze het meest nodig is, waarbij de ventilatoren volledig uitschakelen onder 55°C voor vredige stilte tijdens taken met lage belasting. Met een dubbele BIOS-switch kunnen gebruikers hun ervaring aanpassen met maximale prestaties of geoptimaliseerde instellingen voor weinig ruis.

De ROG Strix Radeon RX 6650 XT verpakt hoogwaardige functies in een toegankelijk pakket
Als gebruikers de functies en flair van een Strix-kaart willen met de betaalbaarheid van een midrange-aanbod, dan is de ROG Strix Radeon RX 6650 XT de grafische kaart voor hen. Kleiner dan de Strix Radeon RX 6750 XT, heeft hij een even woeste sluier die de dubbele Axial-tech ventilatoren van halve breedte bedekt bovenop een 2,9-slots ontwerp dat uitstekende warmteafvoer biedt voor de krachtige GPU eronder. De 0 dB-technologie laat de ventilatoren alleen op 60°C draaien, zodat gebruikers kunnen genieten van vredige stilte tijdens lichtere werkbelastingen. Met het dubbele BIOS kunnen gebruikers hun zoektocht naar stille werking of maximale prestaties voortzetten met een druk op de knop.
Net als de Strix- en TUF-kaarten is de ROG Strix Radeon RX 6650 XT gebouwd met Super Alloy Power II-premiumcomponenten, een geventileerde achterplaat en een roestvrijstalen I/O-beugel. Een RGB-logo aan de rechterkant van de lijkwade integreert met de rest van een systeem via Aura Sync voor een uniforme look die allesbehalve subtiel is.

De ASUS Dual Radeon RX 6650 XT levert alle benodigdheden
Ten slotte, als gamers op zoek zijn naar de beste waarde op de markt, biedt de ASUS Dual Radeon RX 6650 XT alle midrange-prestaties die ze zich maar kunnen wensen in een kaart die alleen de must-haves heeft. Het Axial-tech ventilatorontwerp met dubbele kogelventilatorlagers zorgt voor voldoende koeling die stil blijft bij lichte belasting, terwijl Auto-Extreme Technology zorgt voor uitstekende duurzaamheid en levensduur. Het stijlvolle maar onder-de-radar shroud-ontwerp zorgt ervoor dat de build er strak uitziet, met een beschermende achterplaat en roestvrijstalen I/O-beugel die de kaart stabiel houden om te doen waar hij het beste in is: frames leegpompen in de nieuwste games.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.