Asus brengt gamingmonitor uit met WQHD-display en 260Hz


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

Asus heeft een nieuwe monitor aangekondigd in zijn TUF-serie, de VG27AQML1A. Het 27-inch scherm heeft een WQHD-resolutie van 2.440×1.440 en een refresh rate van 260 Hz, met een reactietijd van slechts 1 ms. De hogere refresh rate wordt mogelijk gemaakt door een overklokfunctie van de monitor, die de standaard verversingssnelheid van het ingebouwde ‘Fast-IPS’-paneel verder verhoogt.

Met de ‘Variable Overdrive’-functie kunnen de overdrive-instellingen worden aangepast op basis van de framesnelheid en Shadow Boost zorgt voor beter herkenbare weergaven in donkere gamescenario’s. Daarnaast zijn er de verschillende game-presets van GameVisual en ELMB Sync, dat bewegingsonscherpte vermindert of helemaal wegneemt.

De Asus TUF Gaming VG27AQML1A heeft een AMD FreeSync Premium-certificaat en is geschikt voor VESA Adaptive Sync en draagt het label ‘G-Sync Compatible’. Er is ondersteuning voor hdr-content volgens de DisplayHDR400-standaard, terwijl de kleurruimtedekking in het sRGB-bereik 100 procent is. De helderheid is 400 cd/m² en de contrastverhouding wordt gespecificeerd op 1.000:1.

De monitor is kantel- en draaibaar en in hoogte verstelbaar. Er zijn twee ingebouwde luidsprekers van elk 2 watt en een DisplayPort versie 1.4, HDMI 2.0-poort en een USB-hub voor twee USB 3.2 gen2 type-a-poorten.

Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend voor de Asus TUF Gaming VG27AQML1A.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.