ASUS brengt industriële PL64 Mini-PC uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de Mini PC PL64 aangekondigd, een industriële mini-pc met een ontwerp zonder ventilator en aangedreven door een 12e generatie Intel® Core™ i7 (15 W) processor. Elke PL64-unit is onderworpen aan een reeks betrouwbaarheidstests en het ventilatorloze ontwerp zorgt voor optimale prestaties, zelfs bij omgevingstemperaturen tot 50°C. Deze mini-pc heeft twee LAN-poorten, waaronder 2,5 Gbps Ethernet, twee COM-poorten, vijf USB-poorten en drievoudige 4K-beeldschermondersteuning bij 60 Hz.

Ontwerp zonder ventilator en geoptimaliseerde koeling
De Mini PC PL64 maakt gebruik van een nieuw, vrijwel geruisloos ontwerp zonder ventilator dat het binnendringen van stof in het chassis minimaliseert om de levensduur van het product te verlengen. Het ventilatorloze ontwerp en de 15 watt CPU-ondersteuning maken de PL64 ideaal voor industriële toepassingen waar betrouwbaarheid, duurzaamheid en een laag geluidsniveau voorop staan. Het koelsysteem in de PL64 voert warmte efficiënt af, waardoor deze mini-pc kan worden ingezet in warme omgevingen tot 50°C.

4K-resolutie en ondersteuning voor drie beeldschermen
De Mini PC PL64 kan worden uitgerust met Intel Iris Xe graphics (voor i5/i7) of Intel UHD Graphics (voor i3/Celeron) om video’s en afbeeldingen weer te geven in verbluffende 4K bij 60Hz. Bovendien kan de PL64 tot drie 4K-schermen via HDMI ondersteunen, dus hij is perfect voor digital signage-, billboard- en advertentietoepassingen.

Dubbele LAN- en COM-poorten
Twee LAN-poorten stellen gebruikers in staat netwerken te verdelen en netwerkredundantie te bieden. Een van de poorten ondersteunt 2,5GBase-T (2,5 G) netwerktechnologie voor snelheden van 2,5 Gbps voor snelle online prestaties. Dubbele COM-poorten ondersteunen oudere apparaten zoals streepjescodescanners of bonnenprinters. Deze poorten zijn compatibel met de RS-232-, RS-422- en RS-485-normen voor een brede veelzijdigheid.

WiFi 6E-ondersteuning
De Mini PC PL64 ondersteunt WiFi 6E dankzij een optionele ingebouwde module die zorgt voor een soepele streaming van video’s met een hoge resolutie, minder verbroken verbindingen en snelle draadloze prestaties in dichtbevolkte omgevingen, zelfs wanneer de Mini PC PL64 ver van de router verwijderd is. Daarnaast voorziet de module Mini PC PL64 van een extra high-speed 160 MHz kanaal.

Compact chassis voor wandmontage
Het chassis van 0,81 liter van de Mini PC PL64 meet slechts 199,7 x 119,7 x 33,9 mm, waardoor hij in krappe ruimtes of opstellingen past. De PL64 is compatibel met VESA en muurbevestigingen voor veelzijdige montagemogelijkheden. De duurzame metalen constructie van PL64 maakt hem ook ideaal voor industrieel gebruik binnenshuis in kiosken, digital signage, verkoopautomaten, bewaking, fabrieksautomatisering en andere.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.