ASUS brengt nieuwe gamingrouter uit, de ROG Rapture GT-AX11000 Pro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de ROG Rapture GT-AX11000 Pro aangekondigd, een stijlvolle gaming-router die klaar is om ultrasnel WiFi 6 en 10 Gbps Ethernet te leveren aan elk type gamer.

De GT-AX11000 Pro is van de grond af ontworpen om door steeds drukkere draadloze ethergolven te dringen en game-ervaringen met lage vertraging, waanzinnig hoge downloadsnelheden en een enorme signaaldekking te behouden. Deze dekking wordt uitgebreid door gebruik te maken van ASUS RangeBoost Plus, en ASUS AiMesh-compatibiliteit stelt gebruikers in staat om AiMesh-routers te combineren om een ​​mesh wifi-netwerk voor het hele huis te creëren – of onmiddellijk een bestaand netwerk uit te breiden – om eventuele dode hoeken te elimineren. De tweede 5 GHz-band bevat nieuwe Unlicensed National Information Infrastructure 4 (UNII 4)-ondersteuning, die een extra high-speed 160 MHz-kanaal mogelijk maakt voor compatibele clientapparaten1.

De GT-AX11000 Pro is eenvoudig te beheren via de gratis mobiele ASUS Router-app, die gebruikers op elk niveau intuïtieve toegang geeft tot het arsenaal aan krachtige functies van de router. Er is ook een gebruiksvriendelijke webgebaseerde interface die bovendien configuratie van de nieuwe 10 Gbps LAN/WAN-poort mogelijk maakt.

Enorme wifi-capaciteit
De ROG Rapture GT-AX11000 Pro is een krachtige 4x4x4 tri-band WiFi 6-router die gecombineerde snelheden tot 11000 Mbps levert. De twee 5 GHz-banden en één 2,4 GHz-band zijn volledig achterwaarts compatibel met oudere wifi-apparaten, terwijl nieuwere kunnen profiteren van geavanceerde technologie om de verbindingssnelheden en signaalsterkte te verbeteren. De tweede 5 GHz-band biedt bijvoorbeeld extra U-NII 4-spectrum op 5,9 GHz, waardoor toegang tot minder overbelaste ether en consistenter downloaden en streamen wordt ontgrendeld.

Het 5,9 GHz-spectrum is tot nu toe ongebruikt gebleven, dus gebruikers met U-NII 4-bewuste apparaten kunnen signaalinterferentie vermijden van nabijgelegen wifi-netwerken die met elkaar moeten concurreren op de lagere frequenties. En voorheen hadden gebruikers slechts toegang tot twee 160 MHz-kanalen in de 5 GHz-band. Met de GT-AX11000 Pro hebben ze toegang tot een derde, krachtig 160 MHz-kanaal voor een grotere netwerkcapaciteit — of voor de backhaulcapaciteit van hun AiMesh-netwerk.

Met een combinatie van volledige 160 MHz-kanalen, OFDMA- en MU-MIMO-technologie, biedt de GT-AX11000 Pro tot 4x meer netwerkcapaciteit en efficiëntie in drukke omgevingen en dichtbevolkte netwerken. Via deze geavanceerde technologie kunnen gebruikers snelle toegang verlenen tot een duizelingwekkend aantal apparaten, of ze kunnen ultrahoge snelheden leveren aan een bepaalde verbinding.

High-tech opties voor bekabelde gebruikers
Voor degenen die de voorkeur geven aan een Ethernet-verbinding, beschikt de ROG Rapture GT-AX11000 Pro niet over één maar over twee WAN-poorten. Deze zijn geschikt voor 2,5 Gbps en 10 Gbps, en de 10 Gbps-poort kan eenvoudig worden omgeschakeld naar LAN-werking om de overdrachtssnelheden binnen het netwerk te verhogen. Om gelijke tred te houden met dat echelon van prestaties, beschikken twee van de 1 Gbps-poorten over linkaggregatie, waarmee gebruikers afzonderlijke Ethernet-verbindingen kunnen combineren tot een nog snellere.

Voeg load balancing toe aan deze mix en gebruikers zijn volledig in staat om gebruik te maken van een ware oceaan van netwerkbandbreedte, om nog maar te zwijgen van de ultrasnelle internetdiensten die steeds meer beschikbaar komen.

ROG-routers zijn geweldig voor gamers
Voor zowel draadloze als draadloze opstellingen is de ROG Rapture GT-AX11000 Pro gemaakt voor alle soorten gamers, of ze nu spelen op pc’s, mobiele apparaten of gameconsoles. ASUS-exclusieve game-versnelling op drie niveaus stabiliseert verbindingen om jitter te voorkomen, vertraging te verminderen, ping te verlagen en snelheid te verhogen voor geweldige game-ervaringen. Het gameverkeer wordt op elk netwerkknooppunt geoptimaliseerd, van de gebruiker tot een gameserver aan de andere kant van de wereld. Gebruikers kunnen ook pronken met hun stijl met een ROG-logo bovenop de router met aanpasbare Aura RGB-verlichting en effecten en is ontworpen met de letters ‘ROG’ ingebed in een slank, mat oppervlak.

Toegang en beveiliging, thuis of onderweg
Alle ROG-routers kunnen volledig worden geconfigureerd in een webbrowser of de ASUS Router-app voor mobiele apparaten. Met deze gratis app kunnen gebruikers de status van het netwerk controleren, zelfs als ze niet thuis zijn, toegang creëren voor gasten, bandbreedte optimaliseren voor gaming en andere functies, potentiële beveiligingsproblemen bekijken en de online activiteiten van hun kinderen volgen.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.