ASUS brengt nieuwe W790-moederborden uit voor Xeon W-2400 en W-3400


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft twee nieuwe Intel W790 werkstation-moederborden aangekondigd: de Pro WS W790E-SAGE SE en de Pro WS W790-ACE. Elk is gebouwd voor de nieuwste Intel Xeon W-3400- en W-2400-processors en biedt verbeterde overklokmogelijkheden om nog meer prestatiepotentieel uit CPU’s en DDR5 R-DIMM-geheugenmodules te halen. In deze nieuwe Pro WS W790-serie ontketent ASUS nog meer uitbreidbare graphics, uitgebreide opslag, connectiviteit en betrouwbaarheid. Deze serie is ideaal om professionele makers, datawetenschappers en architectuuringenieurs te ondersteunen bij het omgaan met complexe ontwerpen, simulaties, rendering en AI-inferentiewerklasten.

Beheer op afstand op serverniveau
De Pro WS W790-serie biedt uitgebreid beheer op afstand op hardware- en softwareniveau om IT op koers te houden. De Pro WS W790E-SAGE SE maakt gebruik van een speciale gigabit Ethernet-controller die is toegewezen aan de ingebouwde AST2600 BMC voor de verbinding van de IPMI-architectuur, waardoor BIOS-updates, hardware-resets of kritieke probleemoplossingen mogelijk zijn via een web-UI. Gebruikers hebben toegang tot vergelijkbare functionaliteit met de Pro WS W790-ACE met ASUS IPMI-uitbreidingskaart. Bovendien wordt de Pro WS W790-serie geleverd met ASUS Control Center Express – real-time IT-bewakings- en beheersoftware die is ontworpen om IT-beheerders te helpen de efficiëntie te verbeteren en digitale bedrijfsmiddelen te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en datalekken.

Bewezen prestaties en productiviteit
De Pro WS W790E-SAGE SE is gemachtigd om Intel Xeon W-3400- of W-2400-processors te overklokken en beschikt over acht geheugenmodulesleuven die tot 2 TB ECC R-DIMM DDR5 RAM ondersteunen, die ook kan worden overklokt. De in totaal zeven PCIe 5.0 x16-sleuven bieden flexibele configureerbaarheid om meerdere krachtige GPU’s te ondersteunen bij creatie, architectuur of gegevensanalyse. Ondertussen maken ultrasnelle dubbele Intel X710-AT2 10 Gb Ethernet-poorten korte metten met gegevensoverdracht met lage latentie. Makers die met enorme videobestanden werken, kunnen meerdere NVMe-opslagapparaten instellen in een RAID-opstelling voor enorme I/O-bandbreedte en naadloos afspelen in hun bewerkingsposities. Om nog meer supersnelle opslag toe te voegen, kan je met twee on-board SlimSAS-sleuven industriële SSD’s aansluiten.

Voor degenen die een werkstation moeten bouwen voor bedrijven, AI-ontwikkeling of voor het uitvoeren van gegevensanalyse in financiën en wetenschap, ondersteunt de Pro WS W790-ACE Intel Xeon W-2400- en W-3400-processors met acht RAM-slots die tot 2 TB ondersteunen van ECC R-DIMM RAM in een quad-channel configuratie. Met zijn vijf PCIe 5.0 x16-slots staan multi-GPU-opstellingen weer op het menu. Drie SlimSAS-slots bieden geavanceerde opslagopties en een 10 Gbps Marvell AQC113CS Ethernet-poort is klaar voor Network Attached Storage (NAS). Bovendien is één 2,5 Gbps Intel I226-LM Ethernet-poort klaar voor streaming of het uploaden van bestanden.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.