Asus brengt ROG Claymore gamingtoetsenbord uit


Tijdens CES 2021 heeft Asus een nieuw toetsenbord toegevoegd aan de ROG Gaming-lijn, de ROG Claymore II. Dit toetsenbord zal het eerste model zijn van Asus welke beschikt over de eigen ontwikkelde ROG RX Blue optische mechanische switches, welke daarbij voorzien zijn van RGB-verlichting bovenop en rondom. Deze verlichting is te bedienen via de AURA software, waarmee ook verschillende instellingen van het toetsenbord aangepast kunnen worden.

De magnetische armsteun en verwijderbare numpad zorgen ervoor dat het toetsenbord op verschillende manieren te gebruiken is, zodat deze ook op meerdere plekken goed kan passen. Op het numpad zijn vier mediaknoppen geplaatst, welke daarbij ook als macrotoetsen gebruikt kunnen worden. Verder is er ook een volume ‘scroll’-knop aanwezig om het geluid te bedienen.

Het toetsenbord bedraad via USB Type-C of draadloos met 2.4GHz functioneren, daarbij biedt de ingebouwde 4000mAh batterij een levensduur tot 40 uur op een enkele lading, waar via USB deze weer snel opgeladen kan worden. Met de USB ‘passthrough’ kan een aansluiting doorgelust worden, zodat er apparaten direct op het toetsenbord verbonden kunnen worden. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.