ASUS brengt vernieuwde Zenfone 9 uit met compacte behuizing


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag zijn nieuwste smartphone onthuld: de Zenfone 9. Het toestel is ten opzichte van zijn voorganger volledig vernieuwd waarbij er op vrijwel ieder vlak een upgrade is uitgevoerd: van het camerasysteem tot de processor en van de interface tot het design. Dankzij de compacte behuizing van 5.9-inch ligt de ASUS Zenfone 9 prettig in de hand en ook is de user interface geoptimaliseerd voor gebruik met één hand. Aan kracht en snelheid bovendien geen gebrek, want de smartphone beschikt over de Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform: de nieuwste chip van Qualcomm.

Ontwikkeling in één oogopslag
De volgende generatie ASUS Zenfone is volledig opnieuw ontworpen en brengt het gevoel van een premium smartphone nog sterker over, mede dankzij zijn strakke uiterlijk. De Zenfone 9 is verkrijgbaar in vier verschillende kleurstellingen, is stof- en waterdicht en dankzij textuur op de behuizing heeft de gebruiker voldoende grip, zodat het toestel prettig in de hand blijft liggen.

Alle tools voor een perfecte foto
Een ander speerpunt van de Zenfone 9 is het verbeterde dual-camerasysteem. Dit systeem bestaat uit een 50MP Sony IMX 766 primaire camera, inclusief een nieuwe 6-assige Hybrid Gimbal Stabilizer, electronic image stabilization (EIS) en snelle autofocus-technologie om scherpe, foto’s en video’s te schieten. Daarnaast maakt het toestel gebruik van een 12MP IMX 363 ultrawide camera en een 12 MP IMX 663 frontcamera voor kwalitatieve selfies en videochats.

Vorm én inhoud
De compacte vorm zorgt er niet alleen voor dat de Zenfone 9 perfect in de hand ligt, maar ook de user interface maakt bediening met één hand extra eenvoudig. Aan de zijkant van het toestel bevindt zich bovendien een ASUS ZenTouch-knop, die verschillende geïntegreerde functies kan activeren met één druk op de knop. Tot slot is er een vingerafdruksensor ingebouwd om het ontgrendelen van de smartphone zonder gedoe te laten verlopen.

Op reis? De Connex-accessoires zijn je travelbuddies!
Het nieuwe Connex Case-accessoire geeft gebruikers de mogelijkheid om een Connex Card Holder of Connex Smart Stand te bevestigen en ook is er een Smart Backpack Mount onthuld, waarmee de Zenfone 9 op een veilige manier kan worden bevestigd aan de band van een rugzak.

Prijs en beschikbaarheid
De ASUS Zenfone 9 is per direct te pre-orderen in de Benelux via de ASUS eShop. De beschikbare configuraties en bijbehorende adviesprijzen zijn hieronder te vinden. Pre-orders en consumenten die de Zenfone 9 vóór 21 augustus 23:59 uur (CEST) aanschaffen ontvangen bovendien 70 euro korting op de 8GB / 128 GB variant.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.