Asus brengt VivoWatch 5 AERO uit met bloedzuurstofmeting


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

Asus heeft de VivoWatch 5 AERO aangekondigd, ’s werelds eerste slimme polsbandje met Pulse Transit Time (PTT) en bloedzuurstofmeting met één druk op de knop. De VivoWatch 5 AERO heeft ingebouwde photoplethysmografie (PPG) en elektrocardiografie (ECG) sensoren die continu de vitale functies van de drager monitoren gedurende de dag. Via de Asus HealthConnect-app worden de resultaten overzichtelijk weergegeven voor de gebruiker.

Met de ingebouwde ECG- en PPG-sensoren is de Asus VivoWatch 5 AERO het eerste slimme polsbandje ter wereld. Met slechts één druk op de knop en door de vinger op de sensor te plaatsen, wordt de PTT en de bloedzuurstof in realtime nauwkeurig gemeten. De VivoWatch 5 AERO meet de hartslag tijdens rust, inspanning en slaap en geeft de drager een stress-index.

De kwaliteit van de slaap heeft invloed op de gezondheid van het hart. VivoWatch 5 AERO analyseert zelfs de slaappatronen en snurkgeluiden ’s nachts om gebruikers te helpen hun slaapkwaliteit beter te begrijpen. Gebruikers kunnen hun wijsvinger op de dubbele sensoren van de VivoWatch 5 AERO plaatsen om gedetailleerde opnamen te krijgen via de ASUS Healthy Group data sharing-functie. Met de ASUS HealthConnect-app kunnen ze de resultaten delen met hun dokter.

De VivoWatch 5 AERO bevat verschillende monitoringmodi en een grafische weergave van de Pulse Transit Time die kan worden gebruikt om de conditie van het hart en het cardiovasculaire systeem te evalueren. De sensoren op de achterkant van het VivoWatch 5 AERO horloge meten PTT en bloedzuurstof automatisch elke uur en de hartslag elke 10 minuten. In de slaapmodus wordt de hartslag elke minuut bijgehouden.

Andere functies zijn onder meer 5ATM waterbestendigheid tot een diepte van 50 meter, meerdere trainingsmodi voor joggen, hardlopen op de loopband, zwemmen, yoga en meer. Ingebouwde GPS, IC-antennes en een G-sensor volgen nauwkeurig jogging- en wandelroutes, zelfs als de drager geen mobiele telefoon bij zich heeft. Handige functies zijn onder meer meldingen van inkomende oproepen, berichtmeldingen, inactieve meldingen, timers, medicatieherinneringen en meer. De VivoWatch 5 AERO heeft een verwisselbare band van 16 mm, magnetisch opladen en een batterijduur tot zeven dagen in de energiebesparende modus.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.