Asus brengt watergekoelde RX 6900 XT uit


Asus gaat een nieuwe watergekoelde variant van de RX 6900 XT binnenkort uitbrengen. Deze videokaart met 240mm radiator levert hoge koelprestaties en wordt tegen het einde van het jaar geïntroduceerd.

Nieuw is de Asus RX 6900 XT ROG Strix LC, een all-in-one waterkoelingssysteem bestaande uit een 240mm radiator en een geïntegreerd koelingsblok op de GPU. Verder zijn de fans en een deel van de kaart voorzien van RGB-leds welke via Asus Aura-software te bedienen zijn. Voor het beeld beschikt deze videokaart over 2x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.1 en 1x USB Type-C voor beeld.


Qua ontwerp is de watergekoelde RX 6900 XT waarschijnlijk gelijk aan die van de watergekoelde RX 6800 XT van Asus. Hoewel het merk de kaart nog niet officieel aangekondigd heeft is het wel bekend dat er voor het einde van het jaar meer details zullen volgen. Ook de prijs en beschikbaarheid zullen dan volgen.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.