ASUS brengt zakelijke ExportBook B2 en B2 Flip uit voor bedrijven


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de ExpertBook B2 (B2402C / B2502C) en de ExpertBook B2 Flip (B2402F / B2502F) aangekondigd: krachtige nieuwe businesslaptops om alledaagse taken op kantoor moeiteloos uit te voeren en om onderweg productief te blijven. De B2 als de B2 Flip zijn allebei beschikbaar met een 14-inch of 15,6-inch-beeldscherm en bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden om ondernemingen precies hetgeen te bieden dat aansluit bij hun behoeften.

Zowel de ExpertBook B2 als de convertible ExpertBook B2 Flip maakt gebruik van de kracht van 12th Generation Intel® Core™-processoren. De laptops bieden configuraties met keuzemogelijkheden, waaronder de hoeveelheid RAM-geheugen en de grootte van de SSD en/of HDD. Andere optionele features die naar wens kunnen worden geselecteerd zijn een infrarood HD-webcam, een slimme kaartlezer, een verlicht toetsenbord met de ASUS SensePoint aanwijsnop, een discrete TPM-beveiligingschip en de ASUS Pen 2.0 voor convertible modellen.

Om overal gegarandeerd te zijn van betrouwbare verbinding bieden de B2 en B2 Flip optionele ondersteuning voor mobiele 5G, evenals support voor WiFi 6 of zelfs WiFi 6E, verbeterd met ASUS WiFi Master-technologie. Ook aan connectiviteit is geen gebrek, want dankzij volledig functionerende, snelle Thunderbolt™ 4 USB-C®, USB 3.2 Gen 2 Type-C®, USB 3,2 Gen 1 Type-A en USB 2.0-poorten zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om andere apparaten te verbinden en data snel te over te zetten. Voor extra gemak kunnen gebruikers rekenen op HDMI 1.4b-output en een audio combo-jack.

Krachtig en aanpasbaar
ExpertBook B2 en B2 Flip worden aangedreven door een tot 12e generatie Intel Core i7-processor met tot Intel Iris® Xe discrete graphics, die de snelle en responsieve prestaties leveren die bedrijven nodig hebben om de klus te klaren
gedaan.

Dankzij flexibele configuratie-opties kunnen bedrijven eenvoudig hun ideale hardwareconfiguratie selecteren. Twee SO-DIMM-slots bieden een maximale geheugencapaciteit van 64 GB DDR4 3200 MHz RAM – voldoende voor zelfs de meest geheugenverslindende applicaties – en de dubbele opslagcapaciteit in het B2-model ondersteunt tot 2 TB PCIe 4.0 x4 SSD en een 2 TB HDD voor de ultieme combinatie van snelheid en capaciteit.

Uitgebreide connectiviteit
ExpertBook B2 en B2 Flip hebben optionele ingebouwde 5G mobiele technologie voor veilige, ultrasnelle downloads van grote bestanden. Ze beschikken ook over optionele WiFi 6- of WiFi 6E-technologie, verbeterd met ASUS WiFi Master voor de snelste en meest betrouwbare WiFi-verbindingen.

De B2 en B2 Flip zijn voorzien van I/O-poorten voor gemakkelijke apparaatverbindingen onderweg. Deze omvatten een ultrasnelle Thunderbolt™ 4 USB-C®-poort, die gegevensoverdrachtsnelheden van 40 Gbps ondersteunt, 4K-beeldschermondersteuning en snel opladen. Voor maximale apparaatcompatibiliteit zijn er ook USB 3.2 Gen 2 Type-C-, USB 3.2 Gen 1 Type-A- en USB 2.0 Type-A-poorten, samen met een HDMI 1.4b-poort die een tweede externe 4K-scherm en een handige 3,5 mm audio combo-aansluiting.

Uitstekende gebruikerservaring
ExpertBook B2 en B2 Flip zijn ontworpen om de productiviteit in elk zakelijk scenario te versnellen. Daarom zijn alle modellen verkrijgbaar met een reeks optionele hardwarefuncties die de veiligheid, het gemak en de ergonomie verbeteren. Daarnaast kunnen bedrijven kiezen tussen B2 voor een standaard clamshell-ontwerp, of de converteerbare B2 Flip met zijn veelzijdige 360° nauwkeurig ontworpen scharnier, dat gebruik in laptopmodus, staande modus, tentmodus en tabletmodus mogelijk maakt – of iets daartussenin. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar met een scala aan weergave-opties, waaronder een 14-inch of 15,6-inch 16:9 FHD Value IPS-scherm.

Hardware-opties omvatten een IR HD-webcam die gezichtsherkenning ondersteunt; een smartcardlezer; een verlicht toetsenbord met de ergonomische ASUS SensePoint-aanwijsknop; en een hardware TMP 2.0-chip. De B2 Flip ondersteunt bovendien de nieuwste ASUS Pen 2.0-stylus met 4096 drukniveaus. Met deze opties kunnen B2 en B2 Flip worden aangepast aan bijna elk soort zakelijke behoefte, in elke marktsector.

Met de toenemende populariteit van werken op afstand en videoconferenties, garandeert ASUS AI-ruisonderdrukkingstechnologie de beste ervaring voor thuiswerkende werknemers. ASUS AI ruisonderdrukkende audio maakt gebruik van machine learning om ongewenste ruis van menselijke spraak te isoleren. De ClearVoice Mic-functie in de MyASUS-app kan omgevingsgeluid wegfilteren en, in de modus Multi-presenter, alle individuele stemmen vanuit verschillende posities normaliseren voor een optimale kwaliteit van groepsconferentiegesprekken. De functie ClearVoice Speaker filtert alle omgevingsgeluiden, behalve menselijke spraak, zodat gebruikers kunnen horen wat iedereen zegt.

Beveiliging op ondernemingsniveau, duurzaamheid van militaire kwaliteit
Voor beveiligingstoepassingen op ondernemingsniveau slaat de optionele discrete TPM 2.0-chip in ExpertBook B2 en B2 Flip veilig authenticatie-informatie op die door software wordt gebruikt, zoals wachtwoorden of coderingssleutels, om belangrijke gegevens en transacties te beschermen. Er is ook ingebouwde biometrische beveiliging met de optionele IR-webcam voor inloggen met gezichtsherkenning en een vingerafdruksensor op de aan/uit-knop voor eenvoudige aanmelding met één aanraking. De optionele smartcardlezer kan worden gebruikt voor eenvoudige 2FA, waarbij zowel een wachtwoord als een herkende kaart voor inloggen wordt afgedwongen. Voor fysieke beveiliging is er een industriestandaard Kensington-slot waarmee de laptop veilig aan een bureau kan worden vastgemaakt. De privacy van gebruikers wordt ook aangepakt door het fysieke webcamschild dat de webcam onmiddellijk verbergt.

Het leven op de weg is zwaar, dus B2 en B2 Flip zijn ontworpen om zowel aan de veeleisende industriële drempels te voldoen als deze te overtreffen – inclusief de nieuwste ultra-veeleisende MIL-STD 810H Amerikaanse militaire norm. Ze zijn gebouwd om
overleef alle extremen, van vriestemperaturen tot de verzengende hitte van woestijnstormen, en snelle schokken tot alledaagse hobbels. B2 en B2 Flip ondergaan ook strenge interne tests, waaronder paneeldruk-, schok- en valtests voor een garantie van serieuze duurzaamheid.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.