ASUS en Aim Lab lanceren samen gamingmuis en muismat voor FPS-gamers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de ROG Harpe Ace Aim Lab Edition gaming-muis en Hone Ace Aim Lab Edition gaming-muismat aangekondigd. De ROG Harpe Ace-gamingmuis is ontworpen met hulp van professionals van Aim Lab en is speciaal gemaakt voor FPS-gamers. Het bevat de Aim Lab Settings Optimizer die de prestaties van gamers analyseert om aangepaste muisinstellingen te bieden die gamers helpen het meeste uit hun sterke punten en individuele speelstijl te halen. De Harpe Ace is een van de lichtste gamingmuizen op de markt, met een gewicht van slechts 54 gram voor comfortabele FPS-marathon-gaming. Het bevat de ROG AimPoint optische sensor met tot 36.000 dpi en <1 cpi afwijking voor absolute precisie. ROG SpeedNova draadloze technologie met ultralage latentie zorgt voor betrouwbare gegevensoverdracht en uitzonderlijke energie-efficiëntie in 2,4 GHz RF-modus.

De ROG Hone Ace gaming-muismat bevat meetmarkeringen die samenwerken met de Aim Lab-softwarefunctie Aim Lab x ROG 360-taak om gamers te helpen hun veegvaardigheden binnen een ruimte van 360° te trainen. Een hybride stoffen oppervlak zorgt voor optimale wrijving voor bijna perfect uniforme X/Y-as-tracking en nauwkeurige controle. Een nanocoating zorgt voor een water-, olie- en stofafstotend oppervlak en een stevige rubberen basis zorgt voor een stabiele grip.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition-gamingmuis
De ROG Harpe Ace Aim Lab Edition-muis heeft een tweehandige vormfactor die is getest door esports-professionals bij Aim Lab. Uitgebreide inzichten en begrip van de behoeften van esports-gamers brachten ontwerpers en ingenieurs ertoe 15 verschillende versies van de ROG Harpe Ace te maken – totdat de perfecte balans tussen vorm en gewichtsverdeling was bereikt. Het resulterende silhouet is ideaal voor FPS-gamers die lange uren spelen met gespannen grips, waardoor gamers betere controle kunnen uitoefenen en naadloze ondersteuning bieden in de handpalm.

De ROG Harpe Ace weegt slechts 54 gram en is daarmee een van de lichtste draadloze esports-gamingmuizen die er zijn. Het is gemaakt van een ongelooflijk lichtgewicht, milieuvriendelijk bio-based nylon materiaal op de buitenste schil, en het heeft een gestroomlijnde interne PCB-lay-out.

De ingebouwde ROG AimPoint optische sensor volgt bewegingen met gevoeligheidsniveaus variërend van 100 tot 36.000 dpi, met een toonaangevende cpi-afwijking van < 1% - ver onder het industriegemiddelde van 3% cpi-afwijking. De sensor registreert bewegingen met snelheden tot 650 inch per seconde (ips) bij een versnelling tot 50 g, waardoor gamers met absolute precisie kunnen volgen en vegen. Bovendien levert ROG SpeedNova draadloze technologie prestaties met ultralage latentie en betrouwbare gegevensoverdracht, zelfs in omgevingen die overbelast zijn met RF-signaalinterferentie van omliggende draadloze apparaten - dus ideaal voor gamers die meedoen aan toernooien. ROG SpeedNova zorgt ervoor dat de polling-snelheid op topprestaties blijft door signaalstoringen te doorbreken door te scannen naar beschikbare frequenties met minimale interferentie. Deze technologie levert ook tot 50% meer energie-efficiëntie in vergelijking met draadloze muizen die dezelfde batterij gebruiken, waarbij de ROG Harpe Ace tot 90 uur aan gameplay levert in 2,4 GHz RF-modus.

De Harpe Ace bevat het flexibele en lichtgewicht ROG Paracord en afgeronde 100% PTFE-muisvoeten om haken en ogen te minimaliseren, beweging te maximaliseren en ultrasoepel glijden te bieden. Bovendien is de Harpe Ace voorzien van ROG Micro Switches die een levensduur van 70 miljoen klikken bieden. Met de ingebouwde aanpassingsfunctie kunnen gamers DPI, polling-snelheid, lift-off-afstand kalibreren en aanpassen of een hardware-reset uitvoeren. Deze flexibiliteit maakt de Harpe Ace ideaal bij deelname aan esports-toernooien: gamers kunnen de muis eenvoudig op hun apparaat aansluiten en ze zijn klaar om te gaan.

ROG Hone Ace Aim Lab Edition gaming-muismat
De ROG Hone Ace Aim Lab Edition gaming-muismat is voorzien van meetmarkeringen die samenwerken met Aim Lab x ROG 360, een trainingsruimte binnen de Aim Lab-software om het richten van gamers in alle richtingen te helpen verbeteren. De markeringen helpen gamers pols- en onderarmbewegingen te kwantificeren terwijl ze de muis bewegen, waardoor ze hun precisieveegvaardigheden en consistente plaatsing van het dradenkruis kunnen oefenen en verbeteren.

De hybride stof heeft een gestructureerd oppervlak dat zorgt voor optimale wrijving die snel glijden en remkracht mogelijk maakt voor nauwkeurige controle. Gamers kunnen bijna perfecte uniforme tracking langs de X- en Y-as ervaren, waardoor vloeiende, consistente bewegingen mogelijk zijn. Een beschermende nanocoating van militaire kwaliteit beschermt tegen olie, water en stof, waardoor de ROG Hone Ace gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, voor een consistent en responsief trackingoppervlak dat lang standhoudt. De 3 mm dikke rubberen basis zorgt voor een stabiele, antislip basis en de juiste hoeveelheid demping voor comfortabele gamemarathons.

De ROG Harpe Ace Gamingmuis en muismat zijn vanaf eind januari verkrijgbaar voor nog onbekende prijzen.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.