ASUS introduceert de PN52 en PN64 mini-pc’s met DDR5-geheugen


ASUS heeft recent een tweetal mini-pc’s aangekondigd welke voorzien zijn van een aantal nieuwe features, zoals een 12e generatie Intel Core processor en DDR5-geheugen. Beiden systemen beschikken over een inhoud van maximaal 1 liter met de afmetingen van 120 x 130 x 55,5mm, maar beschikken volgens ASUS toch over de kracht om vier schermen tegelijk te ondersteunen.

De PN64 is de Intel-variant van de twee, en komt met een 12e generatie Intel Core processor, en met DDR5-geheugen tot 4800MHz. Op de PN64 zitten vijf USB-poorten en een configureerbare poort voor een dock, zodat het systeem altijd nog uitgebreid kan worden.

De PN52 zal over een nieuwe AMD Ryzen 5000H-processor beschikken met ingebouwde Radeon graphics. Intern is er plek voor twee M.2 2280 SSD’s en een enkele 2,5″ drive. Op de PN52 zitten twee HDMI- en zeven USB-poorten, waarvan een enkele USB 3.2 Type-C poort met DisplayPort 1.4-ondersteuning en tot 120W aan vermogen.

ASUS heeft nog geen precieze prijzen en beschikbaarheid voor de systemen genoemd.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.