ASUS introduceert de ZenScreen MB16QHG


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de ZenScreen MB16QHG aangekondigd, een draagbare monitor van 16 inch die zorgt voor supergladde beelden tijdens werk en ontspanning. Het scherm met WQXGA-resolutie (2560 x 1600) en IPS-paneel heeft 120 Hz SmoothMotion-technologie voor vloeiende en responsieve visuals. Daarnaast zorgt de high-dynamic-range (HDR) technologie met DisplayHDR 400 certificering en een 100% DCI-P3-kleurengamma voor beelden met uitzonderlijk contrast en kleurweergave.

De ZenScreen MB16QHG biedt verschillende functies voor flexibele kijkposities, waaronder een inklapbare standaard die de monitor veilig in elke hoek ondersteunt. Met het ASUS DisplayWidget Center kan de monitor automatisch tussen liggende en staande modus schakelen, afhankelijk van de oriëntatie. Met de USB-C-poorten aan beide zijden kunnen gebruikers de monitor dicht bij een van beide kanten van hun laptop plaatsen voor een bijna naadloze uitgebreide schermervaring. Daarnaast zorgt een HDMI-poort voor brede compatibiliteit met verschillende apparaten, zoals laptops, pc’s en gameconsoles.

Met een gewicht van slechts 1,2 kg en een ultradun profiel van slechts 7 mm aan de randen, past de ZenScreen MB16QHG gemakkelijk in elke tas, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het IPS-paneel met WQXGA-resolutie (2560 x 1600) en 120 Hz SmoothMotion-technologie zorgt voor responsieve visuals, zodat alles van het scrollen door webpagina’s tot gamen op de ZenScreen MB16QHG soepel en snel aanvoelt. Dankzij de high-dynamic-range (HDR) technologie met DisplayHDR 400 certificering en een 100% DCI-P3-kleurengamma geniet je van indrukwekkend contrast en rijke kleuren. Het paneel biedt ook brede kijkhoeken van 178°, zodat je vanuit verschillende posities nog steeds kunt genieten van geweldige beelden.

Met de ASUS Ultra-Low Blue Light-technologie worden schadelijke blauwlichtemissies verminderd, en extra functies zoals de Blue Light Filter en Flicker-Free technologie zijn voordelig voor mensen die langere tijd voor het scherm doorbrengen.

De ZenScreen MB16QHG biedt verschillende aanpasbare functies, zodat je de monitor kunt instellen op basis van jouw behoeften. De inklapbare L-vormige standaard houdt hem stevig in elke gewenste hoek. Je kunt hem ook plat op tafel leggen in liggende modus voor samenwerking. Dankzij de ingebouwde statiefschroef kun je de hoogte van het scherm aanpassen met behulp van een standaard statief.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.