Asus introduceert nieuwe lijn ROG-producten


Tijdens het Meta Buffs event van Asus heeft het merk een aantal nieuwe producten aangekondigd in hun ROG-lijn. Onder andere een 360Hz-display en de ROG Strix RTX 30-series zijn onthuld.

Als eerste de nieuwe monitor, de Swift PG259QNR. Onder andere heeft deze IPS Full-HD monitor een 360Hz display met G-SYNC ondersteuning, en komt hij met een ROG ‘desk mount kit’, waardoor deze aan een bureau te bevestigen is zonder grote voet. Vanaf oktober komt dit scherm in de winkels, prijzen zijn nog niet genoemd, maar op het internet zweven reeds geruchten rond dat het rond de 600 a 700 US dollar zou moeten worden.


Naast hun nieuwe monitor heeft Asus nog een aantal peripherals laten zien, zoals het ROG Strix Scope RX toetsenbord, de “ultralight” Keris draadloze muis, Delta S headset, Scabbard II muismat en een Strix XF 120mm fan. Beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Na de aankondiging van de nieuwe RTX 30-series kaarten heeft Asus de ROG Strix kaarten geïntroduceerd. Voor de RTX 3070, 3080 en 3090 gebruikt Asus dezelfde koeler met grote heatsink, elk met een RGB-gedeelte aan de zijkant. Net als op de Nvidia kaarten is er een deel van de backplate open, met het idee om iets van de warme lucht door je CPU koeler af te laten voeren. Uiteraard zullen we dit binnenkort testen.


Tijdens de aankondiging is bekend gemaakt dat de RTX 3070 voorzien is van 8GB DDR6 geheugen, de RTX 3080 10GB GDDR6X en de RTX 3090 24GB GDDR6X geheugen. Prijzen zijn nog niet bekend, wel worden de kaarten deze maand nog in de winkels verwacht.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.