ASUS introduceert ROG X570 Crosshair VIII Extreme


Recent heeft ASUS een nieuw ROG-moederbord aangekondigd, de Crosshair VIII Extreme. Dit moederbord met X570-chipset is het nieuwe topmodel van de ROG-serie, en beschikt onder andere over een extended-ATX formaat en twee Thunderbolt 4-aansluitingen. Daarbij heeft deze een AM4-socket, wat hem geschikt maakt voor de Ryzen 5000-, 5000 G- en oudere Ryzen-series processors.

De stroomvoorziening telt 18+2 fasen gecertificeerd voor stromen tot 90A. Verder krijgt het moederbord zijn stroom via een 24-pin ATX en 8-pin EPS aansluiting. Verder is er qua aansluitingen 2x USB 3.2 Gen 2 aanwezig met ondersteuning voor PD3.0 60W snelladen.

Op het moederbord is onder andere een 2″ OLED ‘LiveDash’-display en RGB-verlichting aanwezig, beiden met ondersteuning voor Asus Aura Sync. Meer specificaties en eigenschappen zijn te vinden via deze link.

Voor welke prijs de ASUS ROG Crosshair VIII Extreme verkrijgbaar komt is nog niet bekend, deze serie moederborden zijn veelal relatief prijzig, en een adviesprijs rond de 500 euro is niet ondenkbaar.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments