ASUS introduceert RTX 4070 Ti-varianten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de ROG Strix GeForce RTX™ 4070 Ti en TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti aangekondigd, twee krachtige grafische kaarten die klaar zijn om gaming-installaties naar de volgende generatie te stuwen.

De ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti biedt krachtige prestaties van de volgende generatie in een iets kleiner pakket dan zijn grotere broers en zussen, met alle stijl en inhoud die gebruikers gewend zijn van de ROG Strix. Met 3,15 slots dik en 336 mm lang biedt deze kaart voldoende oppervlak op zijn MaxContact-koellichaam voor luchtstroom, terwijl hij het nieuwste cyberpunk-ontwerp en de ultrastijve structuur van zijn grotere broers en zussen behoudt. Hij beschikt ook over drie nieuwe 11-bladige ASUS Axial-tech ventilatoren, die 31% meer luchtvolume en 56,3% meer statische druk kunnen voortstuwen dan zijn ROG Strix GeForce RTX 3080-voorganger – allemaal met een lagere vermogenslimiet en met vergelijkbare lage geluidsniveaus. Een enorme geventileerde achterplaat zorgt voor een superieure luchtstroom, en 0dB-technologie houdt deze kaart volledig stil bij lichtere werklasten.

Alle onmisbare functies van de Strix zijn er ook allemaal: kies tussen prestatie- en stille modi met een Dual BIOS-schakelaar, verbind pc-behuizingsventilatoren met twee FanConnect II-headers en verlicht dingen met een ring van ARGB-achterlichten die compatibel zijn met Aura Synchroniseren. Ondertussen zorgen een betrouwbare vermogensafgifte en beproefde bouwkwaliteit, bereikt door het ASUS Auto-Extreme fabricageproces, ervoor dat deze kaart klaar is om jarenlang door gebruikers te worden gebruikt.

ASUS biedt ook een TUF Gaming-variant van de GeForce RTX 4070 Ti, compleet met dezelfde krachtige GPU als de Strix-versie, maar met een iets dikker koellichaam en een korter kaartontwerp. Met 3,25 slots met de nieuwe 11-bladige Axial-tech ventilatoren, zullen gebruikers geen gebrek hebben aan koelpotentieel, terwijl de kortere lengte van 305 mm een grotere compatibiliteit met de behuizing biedt.

De uit één stuk gegoten behuizing heeft dezelfde structurele sterkte als de TUF Gaming GeForce RTX 4080- en 4090-kaarten, terwijl een brede opening op de achterplaat de luchtstroom verbetert in vergelijking met modellen van de vorige generatie. De TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti biedt ook de Dual BIOS-schakelaar en een opnieuw ontworpen ARGB TUF-logo langs de mantel voor een vleugje flair, evenals condensatoren van militaire kwaliteit en de Auto-Extreme productiekwaliteit waar alle TUF-kaarten om bekend staan. Als gebruikers een duurzame kaart willen die keer op keer zijn waarde zal bewijzen, dan staat de TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti vast in zijn toewijding aan langdurige spelprestaties.

De ROG Strix en TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti zijn krachtige kaarten, die uitstekend gebruik maken van elke watt die ze krijgen. Om het meeste uit deze next-gen GPU’s te halen, kunnen gebruikers hun nieuwe grafische kaart koppelen aan een van onze premium voedingen, zoals de ROG Thor 850W Platinum II, ROG Strix 850W Gold Aura Edition of ROG Loki SFX-L 850W Platinum voor compactere ITX-builds. Met hun hoogwaardige componenten, stille werking en 10 jaar garantie krijgt de pc jarenlang een stabiele, betrouwbare stroomvoorziening.

De kaarten zijn per direct verkrijgbaar.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.