“ASUS IoT kondigt AISVision aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS IoT

TAIPEI, Taiwan, september 2021 — ASUS IoT heeft vandaag AISVision aangekondigd, een gebruiksvriendelijke softwaretoolkit waarmee ontwikkelaars computervisiemogelijkheden kunnen creëren met behulp van ASUS AI-technieken.

Met drie werkmodi – Trainer, Runtime en Scheduler – kan de AISVision-toolkit worden gebruikt in scenario’s voor AI-training, inferentie of batch-training:

– In de Trainer-modus kunnen ontwikkelaars in slechts een paar uur een nieuw AI-model maken, of hun eigen modellen omscholen met nieuwe gegevensinvoer om hun gevestigde interne kennis te beschermen.

– In Runtime-modus kan AISVision worden gebruikt als een inferentie-engine om in-line gegevens te verkrijgen en de gegevens te exporteren voor verdere analyse, visualisatie of databasebeheer, of voor gebruik in cloud- of edge-gerelateerde services.

– De Scheduler-modus kan worden gebruikt voor batch-training van vooraf gedefinieerde taken, waardoor het proces veel efficiënter wordt.

Eenvoudig, intuïtief en krachtig
AISVision maakt intuïtieve, eenvoudige en snelle projectopstelling mogelijk, dankzij de zero-code AI-modeltraining. Er zijn slechts vier stappen nodig om AI-modeltraining en -verificatie te voltooien. Voor verticale toepassingen zijn vier basismodellen inbegrepen: objectdetectie, classificatie, segmentatie en anomaliedetectie.

Het krachtige AI-trainingsframework kan zowel onder toezicht als zonder toezicht werken, en er is een rapportwizard voor analyse van voorbeeldafbeeldingsresultaten. Voor meer efficiëntie kunnen meerdere trainingsprojecten in batchmodus worden verwerkt.

De gebruiksvriendelijke ontwikkelomgeving bevat een uniek Retrain-mechanisme voor verbeterde gegevensprivacy en er is ook een gebruiksvriendelijk software-updatemechanisme. AISVision heeft sterke API-ondersteuning, waaronder de talen C#, C++ en Python.

Gericht op slimme productietoepassingen
AISVision is ontwikkeld door ASUS IoT in samenwerking met onze supply chain-partners om AI-technologieën en domeinervaringen te combineren, en het kan de ontwikkelingsinspanningen voor het toevoegen van computervisie aan inspectieprojecten met oppervlaktedefecten met ongeveer 80% verminderen. De AISVision-softwaretoolkit is een perfecte match voor systeemintegrators voor automatische optische inspectie (AOI) en machinebouwers die de AI in hun AOI-oplossingen willen uitbreiden.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.