“ASUS kondigt 13″ OLED-convertible laptop aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

Amsterdam, 3 november 2021 – ASUS heeft vandaag de nieuwe VivoBook 13 Slate OLED aangekondigd. Deze veelzijdige 2-in-1 Windows 11-laptop is de allereerste afneembare 13.3″ OLED Windows-laptop ter wereld en maakt het voor iedereen makkelijker om te werken en van entertainment te genieten in hogere kwaliteit. Met dit apparaat zegt ASUS dat het niet meer nodig is om meerdere devices te gebruiken voor werk én entertainment, want de VivoBook 13 Slate OLED kan aan beide wensen voldoen, allemaal dankzij zijn OLED-touchscreen en quad-core Intel®-processor.

De VivoBook 13 Slate OLED wordt gekenmerkt door een zijn nieuwe stijl en veelzijdigheid, in combinatie met een afneembaar toetsenbord en een cover stand met een hoek van 170 graden. Ook is er een ASUS Pen 2.0 meegeleverd, een stylus voor hoge precisie die opgeborgen kan worden in de magnetische pennenhouder, zodat deze altijd binnen handbereik is. Deze alles-in-een laptop maakt schrijven, typen of kijken in welke omgeving dan ook eenvoudig en comfortabel, ongeacht de kijkhoek.

Het 13.3 inch OLED HDR-display heeft een resolutie van 1920x1080p, een 1.000.000:1 contrastratio, responstijd van 0,2ms en een helderheid tot 550 nits. Verder is het scherm voorzien van een ‘VESA DisplayHDR 500 True Black’- en Dolby Vision-certificering.

Standaard is de VivoBook 13 Slate OLED T3300 voorzien van een Intel Pentium Silver N6000-processor, tot 8GB LPDDR4x-geheugen, tot 256GB PCIe 3.0 SSD of 128GB eMMC opslaggeheugen, WiFi 6 en een 50Wh batterij. Qua I/O’s is er verder beschikking over 2x USB3.2, 1x audio en 1x microSD-kaartslot. Aan zowel de voor- als achterkant is een camera geplaatst, zodat deze geschikt is voor het maken van foto’s en videobellen.

Prijzen en beschikbaarheid
De VivoBook 13 Slate wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 uitgebracht. ASUS heeft nog geen richtprijzen bekendgemaakt.



Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.