ASUS kondigt de beschikbaarheid aan van de RT-AXE7800 WiFi 6E-router


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent aangekondigd dat de RT-AXE7800 verkrijgbaar is. De RT-AXER7800 is een WiFi 6E-router die tot 7800 Mbps bandbreedte en robuuste netwerkbeveiliging biedt. Uitgerust met de nieuwe 6 GHz-band, is deze router ontworpen om te schalen naar de connectiviteitseisen van degenen die moeten omgaan met een groot aantal apparaten, zoals hybride werknemers en professionele studio’s.

De ASUS RT-AXE7800, voor het eerst aangekondigd op Computex in mei van dit jaar, is een WiFi 6E-router die tot 7.800 Mbps bandbreedte en robuuste netwerkbeveiliging biedt. Uitgerust met de nieuwe 6 GHz-band, is het ontworpen om te schalen naar de connectiviteitseisen van degenen die moeten omgaan met een groot aantal apparaten, zoals hybride werknemers en professionele studio’s.

De nieuwe netwerkbeveiligingssuite voegt ASUS Safe Browsing toe om gebruikers te helpen ongewenste inhoud met één klik of tik te blokkeren. Het verbeterde ouderlijk toezicht biedt ook meer flexibiliteit en aangepaste instellingen. Ondertussen biedt de nieuwe ASUS Instant Guard een veilige VPN met één klik die gemakkelijk kan worden gedeeld met vrienden en familie. De ingebouwde VPN-client ondersteunt verschillende protocollen, waaronder de nieuwste WireGuard.

Hoewel de RT-AXE7800 in Nederland nog niet verkrijgbaar is kan je deze wel in andere landen kopen met een prijs rond de $700 (USD). Vermoedelijk zal hij in de Benelux ongeveer €700 gaan kostenBronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.