ASUS kondigt de ROG Strix Gold Aura Edition-voedingen aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de Strix Gold Aura Edition-serie voedingen (PSU’s) aangekondigd, die de nieuwste ATX 3.0-compatibiliteit, verbeterde koeling, 16-pin PCIe ondersteuning en geïntegreerde Aura Sync RGB-verlichting bevatten.

Net als zijn voorganger onderscheidt de Strix Gold Aura Edition-serie — verkrijgbaar in 750 W, 850 W, 1000 W en 1200 W varianten — zich van concurrerende voedingen dankzij een groter koellichaam voor een koele, stille werking. Met tweemaal het volume van traditionele PSU-koellichamen, zorgt dit ontwerp voor lagere temperaturen, een langere levensduur van de componenten en een langere 0dB-werking bij lichte en gemiddelde belasting. Met de Strix Gold Aura Edition gingen we echter nog verder: de hele voeding is nu ingekapseld in een gestroomlijnd aluminium chassis dat fungeert als zijn eigen koellichaam, waardoor de temperatuur verder wordt verlaagd en ruis wordt geminimaliseerd.

Uitstekende efficiëntie, verbeterde luchtstroom en 16-pins vermogensafgifte
Al deze warmteafvoer wordt ondersteund door ons 135 mm axial-tech ventilatorontwerp, met een dubbele kogellager voor langdurig gebruik. Het deelt ook dezelfde 80 PLUS® Gold-certificering als zijn voorganger, met efficiënte Japanse condensatoren met een lage ESR die tot twee keer zo lang meegaan als standaard doppen.

Misschien wel de grootste upgrade is echter de nieuwe 16-pins voedingsconnector voor moderne grafische kaarten. Terwijl eerdere voedingen een adapter nodig hadden voor gebruik met bepaalde moderne GPU’s, worden de Strix Gold Aura Edition-voedingen gebundeld met een native 16-pins PCIe-kabel die tot 600 W schone, stabiele stroom rechtstreeks naar de Strix GeForce RTX™ 4090 kan leiden. of TUF Gaming GeForce RTX 4090 grafische kaarten — geen adapter nodig.

Geïntegreerde Aura Sync-verlichting en lange garantie van 10 jaar
Bovendien is, zoals de naam al doet vermoeden, de Strix Gold Aura Edition-serie nu compatibel met Aura Sync, dankzij nieuwe RGB-verlichting op het ROG Fearless Eye-logo. Bouwers kunnen de meegeleverde RGB-aansluitkabel gebruiken om de voeding rechtstreeks op een drie-pins adresseerbare RGB-header op het moederbord aan te sluiten, en de verlichting kan worden gesynchroniseerd met de rest van het systeem – zodat de voeding nu kan genieten van alle dezelfde unieke verlichtingspatronen als andere aangesloten ROG-apparatuur.

ASUS heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid benoemd.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.