“ASUS kondigt Dual GeForce RTX 2060 aan met 12 GB VRAM”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent vernieuwde versies aangekondigd van zijn Dual GeForce RTX™ 2060 grafische kaarten met 12 GB VRAM.

Met alle recente ontwikkelingen in de gamingwereld, willen NVIDIA® en ASUS dat pc-bouw zo toegankelijk mogelijk is, dus de twee nieuwe modellen – ASUS Dual GeForce RTX 2060 EVO en EVO OC Edition – zijn ontworpen om waar voor hun geld te geven.

Net als de vorige iteratie gebruiken de nieuwe kaarten een koellichaam met 2,7 slots dat voldoende oppervlak biedt om warmte af te voeren. De twee ventilatoren gebruiken het ASUS Axial-tech ontwerp, met IP5X stofbestendigheid en grotere bladen die meer lucht verplaatsen. Barrièreringen rond de bladen optimaliseren de stroming door het grote koellichaam, waardoor de ventilatoren de luchtstroom daar kunnen brengen waar deze het meest nodig is zonder de volle lucht te laten lopen – zodat gebruikers een stillere, koelere game-ervaring krijgen.

In feite zullen de ventilatoren bij lichte belasting helemaal niet draaien: ASUS 0db-technologie laat de ventilatoren alleen draaien wanneer de GPU 55 ° C bereikt, en ze zullen stoppen met draaien zodra de GPU weer afkoelt tot 50 ° C voor een echt stille sessie . Eersteklas condensatoren en smoorspoelen met gelegeerde kern zorgen voor een robuuste vermogensafgifte voor hoge prestaties en een lange levensduur.

Ten slotte wordt deze vernieuwde GeForce RTX 2060 geleverd met een enorm videogeheugen van 12 GB, waardoor er voldoende VRAM-ruimte is voor de nieuwste titels. Bovendien krijgen gamers alle raytracing-kracht van de RT-cores van de 2060 en de fantastische DLSS-opschaling die wordt geboden door speciale Tensor-cores, waardoor ondersteunde games met een hoge resolutie kunnen worden gespeeld zonder de GPU te belasten.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.