ASUS kondigt een RTX 4060Ti met een SSD slot aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD aangekondigd, ’s werelds eerste grafische kaart met een M.2-slot voor naadloze koelupgrades van high-performance NVMe-schijven. De kaart behoudt de indrukwekkende functies van de ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti 8GB, met derde generatie RT-cores en vierde generatie Tensor-cores voor real-time ray tracing. Het opvallende kenmerk is een M.2-slot aan de achterkant, waardoor het de eerste consumenten grafische kaart is met een ingebouwde SSD-slot voor M.2 2280-sized NVMe-schijven.

De Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD, met PCIe 4.0, wordt aanbevolen voor installatie in het bovenste PCIe-slot van het moederbord voor optimale snelheid, vooral als zowel het moederbord als de NVMe-schijf PCIe 5.0 ondersteunen. De kaart, met slechts een 8-pins PCIe-voedingsconnector, past in diverse builds. Het biedt niet alleen indrukwekkende grafische prestaties maar ook koeling voor de M.2-schijf dankzij dubbele Axial-tech ventilatoren en een vooraf gemonteerde thermische pad. Tests tonen tot 40% lagere temperaturen op de schijven, wat resulteert in langere lees/schrijfprestaties vergeleken met standaard moederbord-M.2-slots. Kortom, de Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD biedt een innovatieve oplossing voor snelle en duurzame opslag in gaming-pc’s.Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?