ASUS kondigt ExpertCenter PN53 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de ExpertCenter PN53 aangekondigd, een mini-pc die gebruikmaakt van de kracht van de nieuwste AMD Ryzen™ 6000-serie processor met AMD Radeon™ 600M-serie graphics. PN53 kan worden gespecificeerd met maximaal een Ryzen 9-processor en biedt een ontwerp met drie opslag dat plaats biedt aan verschillende opslagcombinaties. Twee PCIe® Gen 4 M.2 SSD’s en DDR5-geheugenondersteuning zorgen voor snelle opstart- en app-laadtijden. Daarnaast bevat de PN53 slim ontworpen koelfuncties, AI-aangedreven ruisonderdrukkingstechnologie voor verbeterde communicatie, en ondersteunt het maximaal één 8K UHD of vier 4K-schermen.

De PN53 biedt tot 34% betere single-thread-prestaties en tot 29% betere multi-thread-prestaties, vergeleken met het vorige PN51-model. In PCMark10 Essentials-groepstests liet PN53 een verbetering van 10% zien in webbrowsing, videoconferenties en opstarttijden van apps. PN53 presteerde ook 10% beter dan PN51 in de productiviteitstestgroep die de systeemprestaties meet met alledaagse kantoortoepassingen, waaronder spreadsheets en schrijfwerklasten.

Ultrasnelle PCIe 4.0 SSD
PCIe 4.0 biedt tweemaal de gegevensoverdrachtsnelheid van de eerdere PCIe 3.0-standaard. ExpertCenter PN53 ondersteunt één PCIe Gen4 x4 SSD voor betere gegevensprestaties en lagere latentie.

Hypersnel 2,5 Gbps netwerk
De volgende generatie 2,5 GBase-T (2,5 G) netwerktechnologie levert snelheden tot 2,5 Gbps, waardoor de PN53 de meest data-intensieve taken op het werk of op kantoor aankan.

Zelfreinigend systeem tegen stof
Dit reinigingssysteem houdt de koellichamen schoon en stoot effectief stof en andere deeltjes uit om de levensduur van de PN53 te verlengen. De ventilator wordt nooit overbelast, waardoor er minder geluid wordt gegenereerd.

Extreme koeling
Om duurzame high-end prestaties in een compacte machine te garanderen, hebben ASUS-ontwerpers en ingenieurs elk aspect van het koelsysteem van de PN53 verfijnd. De zelfreinigende ventilatormodule bevat platte warmtepijpen die zijn aangesloten op grote koellichamen en ventilatoruitlaten om de warmteafvoer te verbeteren, zodat de CPU bij optimale temperaturen kan werken.

Ondersteuning voor vier 4K- of één 8K UHD-scherm
PN53 kan vier 4K-schermen ondersteunen via de twee HDMI®-poorten, DisplayPort™ (USB-C®) en extra configureerbare poort, dus het is perfect voor installaties met meerdere schermen of videowalls in winkels, restaurants, hotels of openbare ruimtes. Ondersteuning voor vier schermen is ook handig in kantooromgevingen, waardoor het eenvoudig is om werkruimten uit te breiden. Bovendien kan PN53 één 8K-scherm ondersteunen.

Tweerichtings AI-ruisonderdrukking
Geïntegreerde AI-aangedreven ruisonderdrukkingstechnologie omvat zowel invoer- als uitvoerruisonderdrukking voor kristalheldere communicatie. Het is ideaal voor gebruik in onderwijs-, kantoor- of thuiskantoor/kleine kantoren (SOHO).

Slimme ventilatorbediening
Exclusieve Smart Fan Control-technologie stelt gebruikers in staat om ventilatormodi aan te passen aan hun vereisten, allemaal via een gebruiksvriendelijke interface. De stille modus levert geluidsarme prestaties en de standaardmodus ondersteunt aanhoudende topprestaties tijdens gegevensverwerking.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.