“ASUS kondigt Intel Xeon E-2300-gebaseerde servers aan”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

TAIPEI, Taiwan, september 2021 — ASUS heeft vandaag een nieuwe serie servers en server-moederborden aangekondigd, aangedreven door Intel® Xeon® E-2300-processors. Deze nieuwste processors leveren superieure prestaties met ondersteuning voor maximaal acht cores, native PCIe® 4.0 en 3200 MT/s geheugensnelheden met Intel Software Guard Extensions voor verbeterde beveiliging. ASUS-serverproducten bieden verbeterde beheerbaarheid en beveiliging met de ASPEED 2600-chipset met de bijgewerkte BMC-module. De module is IPMI 2.0-compatibel en bevat Intel Platform Firmware Resilience (Intel PFR) als de Root-of-Trust-oplossing voor firmware-veerkracht. ASUS is een toonaangevende leverancier van servers en werkstations en biedt geweldige klantwaarde en prestaties met meer dan 854 benchmark-wereldrecords, zoals vastgelegd door de Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC, www.spec.org), gebaseerd op werkbelastingtests die zijn ontwikkeld op basis van real-time wereld gebruikerstoepassingen.

Aangedreven door Intel Xeon E-2300-processors
Het ASUS RS300-E11-serversysteem en de server-moederborden van de P12R-serie worden aangedreven door de Intel C256- of C252-chipsets, die een balans tussen prestaties en kosten bieden en ze ideale opslag-, mail- of gatewayservers maken voor kleine of middelgrote bedrijven. Ze omvatten de nieuwste out-of-band ASUS ASMB10-iKVM-serverbeheeroplossing en de ASUS Control Center IT-beheersoftware om verbeterde externe mogelijkheden op elke schaal te bieden.

De RS300-E11-RS4- en RS300-E11-PS4-servers zijn ideaal voor het MKB, externe kantoren en bepaalde kritieke toepassingen in edge-monitoringservices. Elk kan eenvoudig worden geïntegreerd met de meeste IT-bedrijfsinfrastructuren, zodat u zich minder zorgen hoeft te maken als het gaat om systeemmigratie. De RS300-E11 zal Microsoft Server 2022-gecertificeerd zijn om up-to-date OS-compatibiliteit te garanderen. Daarnaast ondersteunen de RS300-E11-servers VMware, Red Hat en Ubuntu voor virtualisatie met het Linux-besturingssysteem. Elke server bevat vier DIMM-sleuven, twee PCIe 4.0-sleuven, compatibiliteit met vier 3,5-inch of 2,5-inch opslagstations, één M.2-sleuf, dubbele Ethernet-poorten en verschillende voedingen.

De P12R-M, P12R-E en P12R-I server moederborden zijn verkrijgbaar in microATX, ATX en Mini-ITX vormfactoren. Ze zijn volledig geoptimaliseerd voor thermische efficiëntie en bieden een groot aantal opties, waaronder dubbel 10 GB of 1 GB Ethernet, compatibiliteit met verschillende opslagstations en USB 3.2-connectiviteit.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.