ASUS kondigt Micro-ATX Prime AP201-behuizing aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de Prime AP201-chassis aangekondigd met een verfijnd en minimalistisch ontwerp met compatibiliteit en gemak in het achterhoofd. Dit nieuwe doe-het-zelf pc-bouwerplatform breekt met de conventies van zijn compacte formaat door ondersteuning te bieden voor grote radiatoren, grafische kaarten en voedingen in slechts 33 liter ruimte.

De grootte die gebruikers willen, de ruimte die ze nodig hebben
De ASUS Prime AP201 is gebouwd voor microATX-moederborden en biedt een balans tussen grootte en compatibiliteit. Het totale volume is slechts 33 liter, dus het vereist veel minder bureauruimte dan een typische ATX-toren, terwijl het toch de bewegingsruimte biedt die gebruikers nodig hebben voor hoogwaardige componenten.
Voor het bouwen van een monsterlijke gaming-pc of een krachtpatser die inhoud creëert, ondersteunt de AP201 grafische kaarten tot een lengte van 338 mm. Dat is genoeg ruimte voor de hoogste grafische kaarten zoals de ROG Strix GeForce RTX™ 3090. Voor gebruikers die van plan zijn een AIO-vloeistofkoeler te installeren om een ​​agressieve CPU-overklok te temmen, ondersteunt het bovenpaneel radiatoren tot 360 mm, waardoor ze monteer eenvoudig een radiator met drie ventilatoren voor ultieme prestaties. En aangezien de AP201 geschikt is voor voedingen van ATX-formaat, hebben doe-het-zelf pc-bouwers een breed scala aan opties om hun build van stroom te voorzien.

Naast het bieden van het onroerend goed dat grote componenten nodig hebben, krijgen gebruikers ook de ruimte – en handige functies – die zorgen voor een stressvrij bouwproces. Beide zijpanelen zijn bevestigd door een eenvoudig maar veilig vergrendelingsmechanisme dat gereedschapsloze toegang tot de binnenkant biedt. Om de binnenkant overzichtelijk te houden, is de verlengde moederbordlade voorzien van strategisch geplaatste uitsparingen en een royale opening van 32 mm voor kabelbeheer.

Het plezier terugbrengen in functioneel
Veel bouwers zoeken cases die zicht bieden op systeemcomponenten. En geen wonder: nadat ze de onderdelen voor hun pc zorgvuldig hebben geselecteerd voor een samenhangende esthetiek, hun ARGB-led-verlichting hebben gesynchroniseerd en hun kabels zorgvuldig hebben beheerd, is het alleen maar logisch dat ze het leuk zouden vinden om met dat werk te pronken. Een zijpaneel van gehard glas is een manier om dit mogelijk te maken, maar het biedt geen doorgang voor de koellucht die hoogwaardige componenten nodig hebben.

Om bouwers een uitzonderlijke luchtstroom en een uniek perspectief op de interne componenten van hun pc te geven, zijn de zijpanelen en voorkant van de ASUS Prime AP201 voorzien van een quasi-filter metalen gaas. Het vierkante gaas fungeert als een brede luchtstroominlaat en zorgt voor stromen van koele lucht voor alle interne componenten, terwijl de hardware wordt tentoongesteld. ARGB LED-verlichting ziet er bijzonder opvallend uit door de moiré-patronen die worden gecreëerd door de parallelle lijnen van het gaas.

De twee kleuropties die bij de AP201 worden aangeboden, zorgen voor een schone achtergrond voor builds. Voor degenen die graag een reeks RGB-LED’s over hun componenten aanpassen, biedt het volledig witte model een perfect canvas voor het accentueren van lichteffecten. Combineer hem met Moonlight White ASUS-componenten en randapparatuur voor een elegante, onmiskenbare setup. Als alternatief biedt de optie afgewerkt in zwart een onopvallende look die gemakkelijk kan worden gecoördineerd met een breed scala aan componenten. Voor beide opties kunnen bouwers met een beperkt budget de AP201 koppelen aan een ASUS Prime-moederbord; de zwart-witte esthetiek van de Prime Z690M-Plus D4, bijvoorbeeld, vormt een perfecte aanvulling op beide kleurenopties van dit chassis.

Opzet voor geweldige connectiviteit
Zoveel van de huidige apparaten vertrouwen op USB Type-C®. Via deze veelzijdige poort kunnen gebruikers apparaten opladen, weergavesignalen verzenden, toegang krijgen tot snelle externe opslag of randapparatuur aansluiten, zoals hun favoriete gamingheadset.
De Prime AP201 biedt een USB Type-C-poort op het voorpaneel met een capaciteit van 10 Gbps, zodat al deze opties binnen handbereik zijn. Selecteer een moederbord met de connectiviteit op het voorpaneel die je nodig hebt, en je gaat op weg naar de races. Bovendien zijn er twee USB Type-A-poorten en -aansluitingen voor een microfoon en hoofdtelefoon, allemaal op het voorpaneel in plaats van bovenaan – de handigste opstelling voor een desktop-pc.

De nieuwe standaard voor microATX-behuizingen
Klein hoeft niet krap te betekenen. De ASUS Prime AP201 maakt efficiënt gebruik van zijn afmetingen om een ​​overtuigende balans tussen prestaties, elegantie en gemak te bieden. Het zijpaneel van metaalgaas zorgt voor een brede luchtstroom en een in het oog springend venster naar de interieurcomponenten, terwijl het geheel witte of volledig zwarte ontwerp zorgt voor een strakke esthetiek. Het kleine volume van 33 liter van de behuizing geeft hem een ​​compact profiel en biedt toch plaats aan grafische kaarten van volledige grootte, 360 mm vloeistofkoelingsradiatoren en ATX-formaat PSU’s. En dankzij de USB Type-C-poort op het voorpaneel zijn handige connectiviteit binnen handbereik.

Prijzen en beschikbaarheid
Het ASUS Prime AP201 microATX-chassis is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux. De adviesprijs (adviesprijs) is € 100,-.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.