[PR] Asus kondigt Mini-PC PN41 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

ASUS heeft recent de Mini PC PN41 aangekondigd, een ultracompacte computer die krachtige prestaties levert voor een breed scala aan scenario’s, van narrowcasting tot thuiskantoren en daarbuiten. Met de nieuwste 11e generatie Intel® Pentium® Silver of Celeron® mobiele processor met Intel UHD Graphics, plus ondersteuning voor high-speed 2933 MHz DDR4-geheugen, is de Mini PC PN41 klaar om effectieve prestaties te leveren, maar neemt het kleine formaat minimale ruimte in beslag op een bureau, zodat hij vrijwel overal past.

Boordevol kracht: een sterke combinatie van CPU, grafische kaart en geheugen levert uitstekende prestaties
De Mini-pc PN41 wordt aangedreven door de nieuwste 11e generatie Intel® Pentium® Silver of Celeron® mobiele processor. Vergeleken met traditionele mobiele processors van hetzelfde niveau, leveren deze CPU’s van de nieuwste generatie een algehele prestatieverbetering tot 32%, wat een soepelere dagelijkse computerervaring mogelijk maakt.

Toonaangevende visuele prestaties zijn ook een kenmerk van Mini PC PN41, met zijn geïntegreerde Intel UHD Graphics die een indrukwekkende 120% behaalt in 3D Mark Fire Strike – een stijging van meer dan 90% in vergelijking met het model van de vorige generatie.

USB-C Power Delivery-ingang: ruimtebesparend ontwerp dat ook kabelredundantie vermindert
Met ondersteuning voor USB Power Delivery-invoer kan de Mini PC PN41 via een verbindingskabel stroom ontvangen van een ondersteund beeldscherm of ander apparaat. Het resultaat is dat de behoefte aan afzonderlijke voedingsadapters voor meerdere apparaten kan worden geëlimineerd, aangezien een enkele voeding met een uitgangsvermogen van 65W alle benodigde energie kan leveren.

Deze kleine maar belangrijke ontwerpkeuze biedt de mogelijkheid om de traditionele kabeljungle te minimaliseren en het bureaublad op te ruimen, waardoor een nettere, opgeruimde werkruimte wordt bevorderd.

On-board 2,5 Gbps LAN: high-speed Ethernet ingebouwd, plus diverse connectiviteitspoorten
De Mini-pc PN41 is ontworpen met ingebouwde netwerken die tot 2,5 Gbps werken – of 2,5 keer sneller dan zelfs gigabit Ethernet. Deze supersnelle LAN-ondersteuning zorgt voor zeer snelle netwerken die alledaagse taken soepeler en efficiënter maken.

De Mini-pc PN41 biedt ook uitgebreide connectiviteit met meerdere poorten, waaronder een USB 3.2 Gen 2 Type-C®-poort met DisplayPort 1.4-ondersteuning en een configureerbare poort om oudere apparaten, extra beeldschermen of meerdere netwerkverbindingen te ondersteunen. De configureerbare poort biedt de mogelijkheid van VGA-, DisplayPort-, COM- of LAN-connectiviteit, waardoor het ideaal is voor een verscheidenheid aan monitortypes of oudere apparaten – van barcodescanners tot bonprinters. De gevarieerde selectie van poorten betekent ook dat de Mini PC41 uitvoer naar maximaal drie beeldschermen tegelijk kan ondersteunen. Met zo’n veelzijdigheid aan poorten is de Mini PC PN41 perfect voor een breed scala aan bedrijfsscenario’s, waaronder bewegwijzering, point-of-sale (POS) -systemen en intelligente verkoopautomaten.

Ventilatorloos chassis: ondersteuning voor CPU van 6 watt voor minimaal binnendringen van lawaai en stof
Een chassis zonder ventilator wordt als optie aangeboden bij het configureren van Mini PC PN41. Deze ondersteunt een CPU van 6 watt, dus ideaal voor industriële toepassingen, waar betrouwbaarheid, duurzaamheid en een laag geluidsniveau voorop staan. Het heeft ook een speciaal koellichaam om de SSD te koelen, waardoor de gemiddelde temperatuur van de schijf op slechts 50 ° C blijft.

Asus heeft nog geen prijzen of beschikbaarheid bekend gemaakt.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.