ASUS kondigt nieuwe line-up laptops aan


ASUS heeft gisteren tijdens het ‘pinnacle of performance’-event een aantal nieuwe laptops aangekondigd. In totaal gaat het om zo’n acht verschillende modellen, de meeste met OLED-display. Prijzen variëren van de Vivobook Flip 14 van €829 tot de Zenbook Pro 16 van €3599. Alle laptops zullen rond juni verkrijgbaar komen.

Begin persbericht van ASUS

ASUS heeft recent zijn splinternieuwe laptop line-up onthuld tijdens het virtuele ‘The Pinnacle of Performance’-event. De aankondigingen worden gekenmerkt door een combinatie van prestaties, moderne, lichte designs en verdere integratie van OLED-beeldschermen binnen het assortiment van ASUS-laptops. De aankondigingen bestaan onder andere uit de Vivobook Pro 15X OLED (M6501) met een AMD Ryzen™ 6000-Series CPU, de Vivobook S14 Flip OLED (TN3402) en een vernieuwde Zenbook Pro Duo 14 OLED (UX8402), dé laptop van ASUS die bekend staat om zijn secundaire beeldscherm boven het toetsenbord om multitasking eenvoudiger en efficiënter te maken.

Nieuwe Vivobook Pro X-modellen met zowel Intel® als AMD-processoren
Tijdens de show zijn er verschillende nieuwe Vivobook Pro X-modellen geïntroduceerd: krachtige laptops in meerdere formaten voor veeleisende, creatieve gebruikers. De Vivobook Pro 15X en 16X-modellen zijn uitgerust met oogstrelende 120Hz OLED-beeldschermen en onder de motorkap kunnen gebruikers kiezen voor opties van Intel® en AMD. Deze laptops zijn ontworpen met content creators in het achterhoofd en daarom beschikken ze ook over een ASUS DialPad, de ProArt Creator Hub, volledige I/O-poorten, een ASUS ErgoSense-toetsenbord en duurzame, extreem stevige behuizing.

De 15.6-inch Vivobook Pro 15X OLED (M6501) en 16-inch Vivobook Pro 16X OLED (M7601) worden aangedreven door AMD Ryzen™ 6000-Series mobiele processoren met maximaal 32GB aan DDR5 RAM-geheugen. Anderzijds heeft ASUS de Vivobook Pro 14X OLED (N7401), de Vivobook 15X Pro OLED (K6501) en Vivobook 16X Pro OLED (N7601) aangekondigd. Deze laptops maken gebruik van de nieuwste generatie Intel® Core™ CPU’s.

Het ideale, veelzijdige lichtgewicht
Daarnaast kunnen gebruikers met een drukke, flexibele levensstijl kiezen uit verschillende Flip-modellen, waarvan de Zenbook S 13 Flip OLED (UP5302) een highlight is binnen de line-up. Deze 13.3-inch, premium convertible laptop schittert naast zijn OLED-scherm door veelzijdigheid en draagbaarheid. Het model beschikt over een ErgoLift-scharnier dat maar liefst 360 graden kan draaien en biedt hiermee verschillende gebruikersscenario’s: laptop-modus, stand-modus, tablet-modus, tent-modus en alles daartussen. De Zenbook S 13 Flip OLED weegt slechts 1.1 kg en is 14.9 mm dun, maar ondanks de extreem compacte behuizing wordt er niets ingeleverd op het gebied van performance. Dit model is namelijk (maximaal) uitgerust met een 12th Gen Intel® Core™ i7-processor om ook zwaardere taken zonder moeite uit te kunnen voeren. Daarnaast zorgen de 67 Wh-batterij en drie razendsnelle Thunderbolt™ 4 USB-C®-poorten ervoor dat deze laptop de ideale partner is voor onderweg én op de (flex)werkplek.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.