ASUS kondigt nieuwe Zenbook- en Vivobook-laptops aan tijdens Thincredible-event


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft tijdens zijn virtuele Thincredible-event verschillende nieuwe Zenbook- en Vivobook-laptops aangekondigd. Het meest opvallende model is de Zenbook S 13 OLED (UX5304), de lichtste ultraportable OLED-laptop ter wereld. Naast de Zenbook S 13 OLED bestaat de nieuwe Zenbook-line-up uit de Zenbook 14X OLED (UX3404) en de Zenbook 14 Flip OLED (UP3404). Ook heeft ASUS twee nieuwe modellen aan het Vivobook-aanbod toegevoegd: de Vivobook S 14 OLED (K5405) en de Vivobook S 15 OLED (K5504).

Alle aangekondigde laptops maken gebruik van een ASUS Lumina OLED-beeldscherm, ASUS IceCool-technologie en duurzame designs. Bovendien is er tijdens het event een samenwerking met het Japanse kledingmerk BAPE gepresenteerd in de vorm van een speciale Vivobook S15 OLED BAPE Edition en bijbehorende accessoires.

De Zenbook S 13 OLED is slechts 1 cm dun en weegt maar 1 kilogram. Deze Intel Evo-gecertificeerde laptop combineert performance, batterijduur en duurzaamheid met het nieuwe ASUS Lumina OLED-beeldscherm. Verder bestaat de nieuwe Zenbook-line-up uit de Zenbook 14X OLED (UX3404) en de Zenbook 14 Flip OLED (UP3404).

De nieuwe Vivobook S 14 OLED (K5405) en Vivobook S 15 OLED (K5504) mixen performance, ASUS Lumina OLED-beeldschermen en unieke designs met Intel Evo-certificatie. De laptops beschikken over (maximaal) een 13th Gen Intel Core i9-13900H CPU, 2.8K 120 Hz ASUS Lumina OLED-beeldscherm en een accu van maar liefst 75 Wh. De Vivobook S 15 OLED kan worden aangeschaft met optionele Intel Arc discrete graphics. De laptops zijn gecertificeerd voor duurzaamheid van militair niveau en zijn ontworpen met een 180°-scharnier dat verschillende gebruikersscenario’s mogelijk maakt.

De Zenbook S 13 OLED (UX5304) is vanaf volgende week verkrijgbaar in de eShop van ASUS. Alle andere laptops in dit bericht, met uitzondering van de Vivobook S15 OLED BAPE Edition, worden in mei verwacht in de Benelux.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.