Asus kondigt ROG Strix Scope RX-toetsenbord aan


Recent heeft Asus een nieuw gamingtoetsenbord aangekondigd welke gebruik maakt van de nieuwe RX Red mechanische switches. Dit ROG Strix Scope RX-keyboard zal komend jaar beschikbaar komen voor ongeveer 140 euro.

Dit nieuwe toetsenbord zal het eerste model zijn welke gebruik maakt van ROG RX Red optische mechanische switches, welke consistente aanslagen met een responstijd van 1ms ondersteunen terwijl de toetsen erg stabiel blijven tijdens gebruik. Verder beschikken deze switches over verlichting rondom.

Met de aluminium-alloy behuizing is het toetsenbord duurzaam, en vanwege zijn IP56-certificering ook enigszins bestendig tegen water. Verder is er een ingebouwde USB 2.0 poort aanwezig om een muis of andere randapparatuur direct aan te sluiten.


Asus geeft aan dat het toetsenbord vanaf het eerste kwartaal van 2021 in de Benelux beschikbaar zal komen met een adviesprijs van €139.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.