Asus kondigt RX 6800-modellen aan


Asus heeft een aantal custom modellen van de AMD RX 6800-serie videokaarten aangekondigd. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Van zowel de RX 6800 als de RX 6800 XT zijn een aantal modellen aangekondigd. Als eerste de ROG Strix LC Radeon RX 6800 XT, een all-in-one waterkoelingssysteem bestaande uit een 240mm radiator en een geïntegreerd koelingsblok op de GPU. Verder zijn de fans en een deel van de kaart voorzien van RGB-leds welke via Asus Aura-software te bedienen zijn. Deze koeler is enkel met de krachtigere XT-videokaart beschikbaar.


Vervolgens de ROG Strix RX 6800. Deze kaart beschikt over een heatsink met drie fans en zou door een slim ontwerp hoge koelprestaties kunnen leveren. Verder beschikt de kaart over RGB-verlichting op zijkant. Deze kaart komt enkel met de RX 6800 zonder XT beschikbaar.Als laatste de TUF Gaming van zowel de RX 6800 als de RX 6800 XT, welke net als de ROG Strix gebruik maakt van een grote heatsink met drie fans, al is deze versie wat minder uitgedost en heeft hij geen RGB-verlichting en een neutraler uiterlijk.Hoewel het wel bekend is dat de kaarten vanaf 18 november verkrijgbaar zullen, is het niet bekend of dit ook voor de modellen van Asus geldt, en hoe de prijzen en levertijden zullen zijn in de Benelux. Specificaties en meer informatie over de nieuwe AMD-videokaarten zijn hier te vinden.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.