ASUS kondigt TUF Dash F15 gaminglaptop aan


ASUS kondigt de TUF (“The Ultimate Force”) Dash F15 aan. De Dash F15 (FX516) is volgens ASUS een breed in te zetten laptop met een indrukwekkend ontwerp en krachtige features. De laptop wordt uitgerust met de laatste generatie Intel Core 11th Gen processoren en NVIDIA GeForce RTX grafische kaarten.

De slanke behuizing van de ASUS Dash F15 voldoet aan de militaire MIL STD 810H standaard. Hiermee is deze extra robuust en getest onder militaire omstandigheden. In combinatie met een lange accuduur van tot wel 16 uur is de TUF Dash F15 volgens ASUS de ideale partner voor de mobiele gamers.


In de meest uitgebreide configuratie beschikt de Dash F15 over een Intel Core i7-11370H processor, een NVIDIA GeForce RTX 3070 mobiele grafische kaart, 32GB aan DDR4 geheugen en een 1TB PCIe SSD. Tevens beschikt de Dash F15 over een intelligent en zelfreinigend koelsysteem. Voor draadloze verbindingen beschikt de laptop over WiFi 6, en geluid wordt voorzien met behulp van Dolby Atmos.

Bij aankoop van de ASUS TUF Dash F15 krijg je keuze tussen twee verschillende displays, waarbij beide opties beschikken over een Full-HD resolutie. Verschillen zien we in bij de verversingssnelheid, waarbij er de keuze is tussen 144Hz en 240Hz. De laatste variant beschikt tevens over een reactiesnelheid van 3 milliseconden. Met Adaptive Sync kan het beeldscherm tevens de verversingssnelheid aanpassen. Daarnaast is de 240Hz variant in staat om 100% van het sRGB kleurenspectrum weer te geven.

De instapversie van de TUF Dash F15 beschikt over een adviesprijs van 1099 euro en is per direct verkrijgbaar in de kleuren Moonlight White en Eclipse Gray.Bronnen: ASUS

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.