ASUS lanceert de RTX 4070 die slechts twee sleuven dik is


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de GeForce RTX 4070 Turbo gelanceerd, een grafische kaart gericht op prestaties met een lateraal blower-type koeloplossing. Ontworpen voor omgevingen met beperkte luchtstroom, zoals AI-verwerkingsboxen, is de kaart slechts 2 sleuven dik, 11,1 cm hoog en 26,9 cm lang, zonder achterplaat voor meer ruimte tussen kaarten. De enkele 8-pins PCIe-stroomconnector bevindt zich aan het uiteinde van de kaart voor extra ruimte.

Intern bevat de ASUS Turbo RTX 4070 een koeloplossing met een koperen basisplaat die warmte overbrengt naar aluminium kanalen geventileerd door een laterale blower met een duurzaam dubbel kogellager. De RTX 4070 GPU draait op NVIDIA-referentiespecificaties, met een boostfrequentie van 2475 MHz en 21 Gbps GDDR6X-geheugen over een 192-bits bus. De kaart heeft 12 GB geheugen. Twee SMD-schakelaars bieden controle: de “Turbo”-schakelaar negeert softwareventilatorregeling, terwijl de VM_SW-schakelaar schakelt tussen “Stille” en “Prestatie” modi, mogelijk via ASUS GPU Tweak-software. Helaas heeft ASUS geen prijsinformatie vrijgegeven.Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?