ASUS lanceert de Zenbook S 13 met 13,3″ OLED-display


Naast de Zenbook Pro 15 Flip, heeft ASUS nog een laptop uitgebracht met OLED-display: de Zenbook S 13 OLED. Deze compacte 13,3″ laptop weegt ongeveer 1 kg en komt met een Ryzen 7 6800U-processor en ingebouwde Radeon-graphics. ASUS heeft nog geen prijzen genoemd, de laptop komt vanaf juni verkrijgbaar.

Begin persbericht van ASUS

ASUS heeft de Zenbook S 13 OLED (UM5302) aangekondigd, een 13,3-inch ultradraagbare 2.8K OLED-laptop die slechts 1 kilogram weegt en daarmee ’s werelds lichtste in zijn klasse is.

De ultralichte Zenbook S 13 OLED is een elegante en krachtige metgezel voor mensen met een drukke levensstijl. Hij verpakt veel geavanceerde technologie in zijn superdunne 14,9 mm magnesium-aluminium legering chassis, inclusief een AMD Ryzen™ 7 6800U Mobile Processor, AMD Radeon™ graphics, WiFi 6E en een 1 TB PCIe® 4.0 SSD.

Het heldere en responsieve 16:10 2.8K OLED HDR NanoEdge-touchscreen is Dolby Vision-gecertificeerd en PANTONE®-gevalideerd voor sublieme kleurnauwkeurigheid. Ook is het scherm VESA DisplayHDR™ True Black 500-gecertificeerd voor de diepste zwarttinten en beschikt het over een ultra-levendig DCI-P3-kleurengamma voor een superieure kijkervaring. Het aanraakscherm ondersteunt een stylus met 4096-drukniveaus, zoals de ASUS Pen 2.0. Verbeterde oogzorg wordt gegarandeerd door de TÜV Rheinland-gecertificeerde lage blauw-licht-uitstoot.

Meeslepend multidimensionaal geluid wordt geleverd door een Harman Kardon-gecertificeerd Dolby Atmos® audiosysteem met een krachtige slimme versterker.

Premium functies zorgen voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring, waaronder ASUS AI Noise Cancelation-technologie voor duidelijkere conference calls, ASUS Antibacterial Guard voor verbeterde hygiëne, een ASUS ErgoSense-toetsenbord voor uitstekend comfort en de ASUS NumberPad 2.0 voor het eenvoudig invoeren van gegevens.



Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.