ASUS lanceert drietal WiFi 6e routers tijdens IFA 2022


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS kondigde op IFA 2022 de RT-AXE7800 WiFi 6E-netwerkrouter aan, een apparaat boordevol functies met een nieuwe beveiligingssuite die robuuste bescherming biedt voor huizen en kleine bedrijven. Het voegt zich bij de quad-band ROG Rapture GT-AXE16000 en het tri-band ZenWiFi Pro ET12 mesh-systeem als onderdeel van ’s werelds meest complete WiFi 6E-ecosysteem dat ook een reeks vlaggenschip ASUS Zenbook, ROG-laptops en ROG Phone 6 omvat.

In 2021 lanceerde ASUS ’s werelds eerste WiFi 6E-router, de ROG Rapture GT-AXE11000. In 2022 blijft ASUS toonaangevend en innoverend op het gebied van netwerkhardware: het kondigde ’s werelds eerste quad-band WiFi 6E-gamingrouter aan, de ROG Rapture GT-AXE16000 en het vlaggenschip ZenWiFi Pro ET12.

De ASUS RT-AXE7800
De ASUS RT-AXE7800, voor het eerst aangekondigd op Computex in mei van dit jaar, is een WiFi 6E-router die tot 7.800 Mbps bandbreedte en robuuste netwerkbeveiliging biedt. Uitgerust met de nieuwe 6 GHz-band, is het ontworpen om te schalen naar de connectiviteitseisen van degenen die moeten omgaan met een groot aantal apparaten, zoals hybride werknemers en professionele studio’s.

De nieuwe netwerkbeveiligingssuite voegt ASUS Safe Browsing toe om gebruikers te helpen ongewenste inhoud met één klik of tik te blokkeren. Het verbeterde ouderlijk toezicht biedt ook meer flexibiliteit en aangepaste instellingen. Ondertussen biedt de nieuwe ASUS Instant Guard een veilige VPN met één klik die gemakkelijk kan worden gedeeld met vrienden en familie. De ingebouwde VPN-client ondersteunt verschillende protocollen, waaronder de nieuwste WireGuard®.

De ROG Rapture GT-AXE16000
De ROG Rapture GT-AXE16000 is ’s werelds eerste quad-band WiFi 6E-gamingrouter. De quad-bandconfiguratie maakt flexibelere mesh-wifi-netwerkopties mogelijk. Het stelt gamers bijvoorbeeld in staat om het tweede 5 GHz-kanaal toe te wijzen aan backhaul-verbindingen, terwijl ze nog steeds een complete set van 2,4 GHz-, 5 GHz- en 6 GHz-banden beschikbaar hebben voor respectievelijk gaming-, thuis- en IoT-apparaten.

De GT-AXE16000 wordt geleverd met 16-streams die ongelooflijke snelheden tot 16.000 Mbps leveren en wordt aangedreven door het nieuwste vlaggenschip Broadcom® 2.0 GHz quad-core 64-bit CPU en WiFi-chipsets, samen met ASUS RangeBoost Plus-technologie voor verbeterde dekking. Bovendien is hij voorzien van een dubbele 10 Gbps WAN/LAN-poort voor ultieme bekabelde veelzijdigheid en gameversnelling op drie niveaus, uitgebreide beveiliging en VPN Fusion voor serieuze competitieve gaming.

De ASUS ZenWiFi® Pro ET12
De ASUS ZenWiFi® Pro ET12 is een krachtig tri-band WiFi 6E mesh-systeem dat is ontworpen om snelle dekking door het hele huis te bieden. Ontworpen om extreme prestaties te leveren, wordt hij aangedreven door de volgende generatie 2,0 GHz 64-bit Broadcom CPU en WiFi-chipset. Het nieuw toegankelijke 6 GHz-spectrum biedt tot zeven 160 MHz-kanalen, ideaal voor gebruik als stabiele en snelle low-interferentie backhaul- of fronthaul-verbindingen. In combinatie met ASUS RangeBoost Plus-technologie verbetert het het wifi-signaalbereik en de dekking drastisch tot 38% voor een dekking tot 6.000 vierkante voet (ongeveer 550m²). De ZenWiFi Pro ET12 beschikt ook over twee 2,5 Gbps Ethernet-poorten voor razendsnelle bedrade verbindingen.

ASUS heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid bekend gemaakt.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.