ASUS lanceert ExpertBook B1-laptops voor de zakelijke markt


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent de nieuwste toevoegingen aan de ExpertBook B1-serie van zeer mobiele laptops aangekondigd, boordevol bedrijfsvriendelijke functies en kracht, waardoor ze de ideale keuze zijn voor kleine bedrijven, inspirerende onderwijsinstellingen en slimme studenten.

Met compacte ontwerpen die gemakkelijk in een rugzak of tas passen, krachtige Intel Core i7-processors en een keuze uit 14- of 15,6-inch schermen, zijn de nieuwste toevoegingen aan de ExpertBook B1-serie klaar om indrukwekkende prestaties te leveren, enterprise- beveiligingsniveau, duurzaamheid van militair niveau en uitgebreide connectiviteit, inclusief de allernieuwste WiFi 6E-technologie – waardoor ze de perfecte draagbare partner zijn om zakelijke productiviteit, dagelijks leren en meer mogelijk te maken.

De nieuwe ExpertBook B1-laptops houden zich ook aan de inzet van ASUS voor duurzaamheid. De doelstellingen van het bedrijf zijn om het gebruik van milieuvriendelijke materialen te maximaliseren met het oog op een lange levensduur en circulariteit, en om de strenge eisen van de ENERGY STAR®-certificering te overtreffen. Zelfs de productverpakking is verantwoord, waarbij recycleerbaarheid een sleutelfactor is in onze besluitvorming.

Mobiliteit versterkt
De ExpertBook B1402 en B1502 zijn beide verpakt in zeer draagbare frames, wat betekent dat ze klaar zijn om te worden opgepakt en verpakt voor gebruik onderweg, altijd en overal. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor zowel studenten als zakenmensen. Degenen in het onderwijs moeten in de klas en daarbuiten studeren, voor gemakkelijke samenwerking en groep. Voor de wereld van werkomgevingen stimuleren de nieuwe laptops uit de B1-serie de productiviteit, met een keuze uit heldere, uitgebreide en veelzijdige beeldschermen voor duidelijkere presentaties en delen.

Met name de 14-inch ExpertBook B1402 en 15,6-inch ExpertBook B1502 profiteren beide van NanoEdge-schermen die een brede kijkhoek van 178° bieden, zodat het scherm gemakkelijk vanuit elke denkbare hoek te zien is. Het scherm levert heldere en levendige beelden voor een duidelijke weergave onder uiteenlopende scenario’s en omstandigheden. Bovendien is het scherm bevestigd via een platliggend scharnier waardoor het scherm 180° kan worden geopend, waardoor het gemakkelijk is om inhoud met anderen te delen of samen te werken aan projecten.

Prestaties klaar
De nieuwe laptops uit de ExpertBook B1-serie bieden serieuze prestaties, met een krachtige Intel Core i7-processor die de rekenkracht levert die nodig is om de klus te klaren. In combinatie met maximaal 48 GB geheugen en een ruime PCIe 4.0 M.2-opslagcapaciteit van maximaal 2 TB, rusten de B1402 en B1502 gebruikers uit voor zelfs het meest intensieve werk. bibliotheken met zakelijke of projectbestanden en -mappen binnen handbereik.

Moderne studenten en bedrijven verwachten non-stop connectiviteit om alles mogelijk te maken, van online lessen tot bedrijfsbrede videoconferenties, dus zijn de ExpertBook B1402 en B1502 uitgerust met de allernieuwste en verkeersopstoppingen WiFi 6E-technologie – dus snelle en stabiele draadloze verbindingen zijn verzekerd.
Traditionele connectiviteit komt ook aan bod, met een volledige spreiding van I/O-poorten voor eenvoudige compatibiliteit met een breed scala aan randapparatuur.

Veiligheid verzekerd
ExpertBook B1-laptops zijn ontworpen voor de uiteenlopende beveiligingsbehoeften van de wereld van werk en onderwijs. Enterprise-grade inlog- en authenticatiefuncties helpen bijvoorbeeld om werkbestanden en bedrijfskritieke gegevens veilig en vertrouwelijk te houden. De ingebouwde infraroodcamera maakt snel inloggen alleen via gezicht mogelijk, terwijl een optionele vingerafdruksensor een extra laag van veilige authenticatie mogelijk maakt.

Er is ook een fysiek webcamschild voor directe privacy, met één snelle veegbeweging om ervoor te zorgen dat de buitenwereld wordt afgesloten. Dit is ideaal voor elke situatie waarin gevoelige informatie of instellingen snel moeten worden afgesloten van de buitenwereld, en het is een waardevol hulpmiddel voor onderwijsinstellingen waar beveiligingskwesties op de voorgrond staan.

ExpertBook B1-laptops bieden ook optionele Trusted Platform Module (TPM) 2.0 om ervoor te zorgen dat aanvallers geen kijkje achter de schermen krijgen om in het privéleven of de zakelijke gegevens van de gebruiker te snuffelen, waarbij authenticatie-informatie veilig wordt opgeslagen die door software wordt gebruikt – van wachtwoorden tot coderingssleutels. Er is zelfs een sleuf voor een Kensington-slot, die de zekerheid biedt van fysieke beveiliging wanneer de ExpertBook B1 onvermijdelijk onbeheerd moet worden achtergelaten.

Duurzaamheid
De ExpertBook B1402 en B1502 zijn ook ontworpen voor extreme veerkracht, met ontwerpen die bestand zijn tegen dagelijkse stoten en krassen. Dit positioneert hen als ideale partners voor de hedendaagse on-the-go professionals en nomadische studenten, die geschikt zijn voor de drukste werk- en studieomgevingen.

Met name de vernieuwde ExpertBook B1-serie modellen voldoen aan de veeleisende Amerikaanse MIL-STD 810H-norm voor duurzaamheid op militair niveau. Dit komt bovenop het ondergaan van uitgebreide en strenge interne tests bij ASUS, wat de zekerheid biedt van uitzonderlijke bescherming voor dagelijkse zaken en leren.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.