ASUS lanceert ExpertCenter E500-workstation met NVIDIA Omniverse-ondersteuning


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag de ExpertCenter E500 G9 aangekondigd — een geheel nieuw werkstation dat professionele prestaties en flexibele uitbreidbaarheid levert, en ideaal is voor 3D-ontwerp/modellering, rendering, simulatie en visualisatie. Dit krachtige werkstation ondersteunt ook NVIDIA® Omniverse™ Enterprise om creatieve professionals te helpen workflows en projecten te versnellen met realtime samenwerking om virtuele werelden te creëren en te verbinden.

Creativiteit stimuleren met de nieuwste technologieën
ASUS ExpertCenter E500 G9 wordt aangedreven door de nieuwste tot 12e generatie Intel® Core™-processors om meer cores en bandbreedte te bieden voor geavanceerde creatie. PCI Express® (PCIe®) 5.0-slots van de volgende generatie zijn ook een functie, waardoor gegevensoverdrachtssnelheden tot 2x die van PCIe 4.0 mogelijk zijn – waardoor ExpertCenter E500 G9 een ideale en robuuste keuze is voor het verwerken van gegevensintensieve taken.

Met tot 128 GB DDR5-4800 ECC-geheugen zorgt ExpertCenter E500 G9 ook voor systeemstabiliteit door automatisch gegevensbeschadiging te detecteren en te corrigeren, waardoor het risico op crashes tijdens het renderen drastisch wordt verminderd. Snelle connectiviteit versnelt ook de productiviteit, dus ExpertCenter E500 G9 beschikt over dubbele 2,5 Gbps Ethernet-poorten voor hoge doorvoer, plus optionele WiFi 6E voor de snelst mogelijke draadloze gegevensoverdracht.

Realtime 3D-samenwerking inschakelen met NVIDIA Omniverse Enterprise
De beste kwaliteit komt voort uit de beste samenwerking. ExpertCenter E500 G9 beschikt over een krachtige grafische kaart tot NVIDIA RTX™ A5000 om complexe visualisatieworkflows aan te pakken. Deze ongeëvenaarde kracht en capaciteit, ondersteund door een NVIDIA RTX GPU, levert de prestaties die nodig zijn voor creatie, mogelijk gemaakt door het NVIDIA Omniverse Enterprise-platform – verbetering van 3D-ontwerpen voor ondernemingen en digital-twin-workflows met realtime samenwerking en realistische simulatie.

ASUS werkt ook nauw samen met veel onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) om de acceptatie van Omniverse in de 3D-animatie- en architecturale engineering- en constructiesector (AEC) te versnellen, wat de zekerheid biedt van gevalideerde betrouwbaarheid en compatibiliteit met belangrijke applicaties.

Krachtig IT-beheer voor bedrijven
ASUS ExpertCenter E500 G9 bevat ook ASUS Control Center, geïntegreerde IT-beheersoftware die naadloze bewaking en controle op afstand van apparaten in de zakelijke omgeving mogelijk maakt. ASUS Control Center stelt IT-beheerders in staat om BIOS-installaties uit te voeren, software-updates met één klik op afstand uit te voeren en meerdere apparaten tegelijk te beheren – ongeacht waar werknemers zich bevinden.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.