ASUS lanceert nieuwe GeForce RTX 3060 Ti-kaarten met GDDR6X-geheugen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft nieuwe versies aangekondigd van de TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti en de Dual GeForce RTX 3060 Ti grafische kaarten die nu zijn voorzien van GDDR6X-geheugen.

De ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X heeft hetzelfde ontwerp met drie Axial Tech-ventilatoren, een solide aluminium achterplaat en een 2,7-slots vormfactor als zijn voorganger, evenals ondersteuning voor NVIDIA G-SYNC en GPU Tweak III. Als aanvulling op die ijzersterke basis is de introductie van GDDR6X ultrasnelle en foutcorrigerende VRAM, waardoor de GPU wordt ingesteld om meer frames per seconde te leveren dan de vorige iteratie. Er is ook een in de fabriek overgeklokte versie beschikbaar, die intern is afgesteld om ervoor te zorgen dat gebruikers direct uit de doos absoluut de beste prestaties krijgen.

Voor liefhebbers van small-form-factor (SFF) en andere builds die geen plaats bieden aan een triple-fan-kaart, is de ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB ook geüpgraded met hetzelfde supersnelle GDDR6X-geheugen. Zoals de naam al aangeeft, is de Dual een ontwerp met twee ventilatoren, waardoor de totale kaartlengte veel korter blijft voor uitstekende compatibiliteit met een breed scala aan hoesjes. Deze veelzijdigheid wordt verder verbeterd door zijn slanke dikte met twee sleuven, wat betekent dat de ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X voldoende toegang heeft tot frisse lucht. Deze kaart wordt vergezeld door een versie van de GeForce RTX 3060 met 8 GB GDDR6 VRAM, beschikbaar met hetzelfde Dual Shroud-ontwerp.

Ringen rond de ventilator leiden de luchtstroom rechtstreeks naar het koellichaam, zodat de GPU onder belasting koel blijft. Bij lichtere workloads schakelt de 0 dB-technologie de ventilatoren volledig uit voor een stille werking: ze draaien pas op wanneer de GPU-temperatuur 55° C bereikt. Een aluminium achterplaat geeft de kaart een duidelijk premium gevoel.

Naast de standaard en overgeklokte varianten van de ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X, introduceert ASUS ook een geheel nieuw wit model van deze kaart.

Net als zijn grotere TUF-broer, zijn alle modellen van de ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GDDR6X gebouwd met behulp van Auto-Extreme-technologie. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een oerdegelijke maar betaalbare krachtige grafische kaart, hoef je niet verder te zoeken. De GeForce RTX 3060 komt ook op de markt in een nieuwe White Dual-versie, met 8 GB GDDR6 VRAM en deelt het koelerontwerp van zijn broer.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.