ASUS lanceert nieuwe ROG gamingmonitoren met tot 540Hz


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS ROG heeft een aantal nieuwe monitoren geïntroduceerd voor gaming. Zo is er de Swift OLED PG27AQDM, de eerste ROG 1440P OLED Gaming Monitor, en Swift Pro PG248QP, ’s werelds snelste eSports -gamingmonitor die supersmooth -visuals levert 540 Hz. Ook te zien zijn de nieuwe ultra-brede gebogen 49-inch Strix XG49WCR en de Swift PG32UQXR DisplayPort 2.1 Gaming Monitor.

ROG Swift OLED PG27AQDM – De endgame 1440p OLED-gamingmonitor
Deze 27-inch WQHD (2560 x 1440) OLED-gamingmonitor heeft een antireflectiecoating met microtextuur, een responstijd van 0,03 ms en een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz voor supersnelle framesnelheden voor echt meeslepende gaming. Om de levensduur van OLED’s te garanderen, bevat de Swift OLED PG27AQDM een aangepast koellichaam voor warmtegenererende componenten en een nieuwe interne lay-out om de koeling te verbeteren. De interne luchtstroom is geoptimaliseerd en de ventilatieopeningen aan de bovenkant zijn groter voor een betere warmteafvoer. Omdat de warmte gelijkmatiger over de achterkant van de monitor wordt afgevoerd, is de gemiddelde temperatuur 5% lager in vergelijking met andere 27-inch gaming-monitoren.

Intelligente spanningsoptimalisatie zorgt voor een consistente luminantie voor elke pixel door de hoeveelheid spanning die erop wordt toegepast te regelen. ROG werkte nauw samen met de paneelmaker om de correlatie tussen OLED-helderheid, spanningsniveau en bedrijfstemperatuur te bepalen. Een slim algoritme dat voor het paneel is gecodeerd, optimaliseert de spanning op basis van temperatuurveranderingen om een consistente helderheid over het hele paneel te garanderen.

Een uniforme helderheidsfunctie houdt het helderheidsniveau consistent, zelfs wanneer de grootte van helderwitte vensters verandert. Bovendien laat de nieuwe DisplayWidget Center-software gebruikers sleutelen aan OLED-gerelateerde functies en systeeminstellingen via een intuïtieve interface, zonder dat ze met de OSD hoeven te knoeien.

Deze monitor levert verbluffende HDR-prestaties en een piekhelderheid van 1000 nits. 99% DCI-P3-gamma en Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid zorgen voor uitzonderlijke, levensechte kleuren, waarbij de Swift OLED PG27AQDM in staat is om de donkerste zwarte tinten samen met een hoge perceptuele helderheid weer te geven. De Swift OLED PG27AQDM zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2023. ROG Swift Pro PG248QP – ’s Werelds eerste 540 Hz gaming-monitor
De Swift Pro PG248QP is een 24,1-inch FHD (1920 x 1080) gaming-monitor, ontworpen voor professionele gamers, en breekt snelheidsrecords met een ultrasnelle verversingssnelheid van 540 Hz (OC). Het heeft een uniek uiterlijk en is voorzien van een ergonomische standaard met intrekbare ‘klauwen’ voor een kleinere basis, om bureauruimte vrij te maken voor spelers die hun toetsenbord en muis dichter bij de monitor willen hebben. Een ingebouwde NVIDIA® G-SYNC®-processor bevat NVIDIA Reflex Analyzer om end-to-end systeemlatentie vast te leggen, zodat gamers weten hoe hun systeem presteert. Een ingebouwde ESS USB-codec zorgt voor bijna nul audiovertraging en omvat zowel surround sound als in-game schot- en voetstapverbeteringen.

ROG Strix XG49WCR
De ROG Strix XG49WCR is een 49-inch, 32:9 (5120 x 1440) super ultrawide 1800R curved gaming-monitor met 165 Hz refresh rate, voor ongelooflijk meeslepende, boterzachte gaming-beelden. Het bevat een slimme KVM-schakelaar waarmee de gebruiker een toetsenbord en muis kan gebruiken om eenvoudig te schakelen tussen twee apparaten die op de monitor zijn aangesloten. De Strix XG49WCR beschikt over HDR-technologie, 125% sRGB professioneel kleurengamma en Delta E < 2 kleurverschil voor verbluffende HDR-prestaties. Het is gericht op naleving van DisplayHDR 400. Ingebouwde FreeSync Premium-technologie zorgt voor naadloze game-ervaringen zonder haperingen door standaard VRR (variabele verversingssnelheid) in te schakelen. De Strix XG49WCR biedt uitgebreide connectiviteit met DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB-C met 65 watt stroomvoorziening, USB-hub en Ethernet-poort. Dankzij de ingebouwde RJ45-poort kan de XG49WCR ook dienen als dock voor laptops, waardoor ze netwerktoegang krijgen via een enkele USB-C-verbinding.

ROG Swift PG32UQXR – De eerste ROG DisplayPort 2.1-gamingmonitor
De Swift PG32UQXR is ontworpen voor professionele gamers en is een 32-inch 4K (3840 x 2160) mini LED-gamingmonitor met een vernieuwingsfrequentie van 160 Hz. DisplayPort 2.1-connectiviteit maakt 4K 160 Hz-beelden mogelijk zonder compressie. Full Array Local Dimming (FALD)-achtergrondverlichting levert 576 onafhankelijke LED-zones en een piekhelderheid van 1000 nits terwijl het gericht is op DisplayHDR™ 1000-compliance. Het quantum dot-paneel biedt meer dan 95% DCI-P3 voor realistische kleuren en vloeiendere gradaties. Bovendien is elke monitor in de fabriek voorgekalibreerd op Delta E < 2 kleurverschil. De Swift PG32UQXR biedt ook uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 en USB-hub.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.